Simona Ionescu / Redactor Șef

Găină umplută cu clătite

Găină umplută cu clătite
Nu este cea mai simplă rețetă, dar, vă garantăm, merită tot efortul. Respectând pașii nu e deloc așa complicat. Pe lângă faptul că este nemaipomenit de gustoasă găina umplută cu clătite, acest deliciu poate fi şi baza unei mese pentru oaspeţi, servind-o cu o salată de vară sau murături.

Ingrediente

1 găină din comerţ, dar poate fi și pui dacă doriți (1,2 – 1,3 kg), 300 g ciuperci, 200 g caşcaval, 3 cepe medii, piper măcinat, sare, coriandru măcinat, turmenic (curcuma), 100 g smântână 20% grăsime, 1ou, 1gălbenuş de ou, 50 g unt.

Pentru clătite: 500 ml lapte (sau zer), 4 ouă, 1 linguriţa de sare (nu cu vârf), 2 linguri de ulei, 330 – 350 g făină.

Prepararea clătitelor

Din laptele propus pentru clătite luăm 200 ml într-un vas aparte. Batem oăle în alt vas şi adăugăm această cantitate de lapte, punem sarea, adăugăm treptat făina sub formă de ploaie, tot amestecînd cu telul, adăugăm uleiul. Când ne-am convins că nu avem cocolaşe, adăugăm restul laptelui şi amestecăm bine compoziţia. Amestecul este gata pentru clătite. Clătitele le prăjim câteva secunde pe ambele părţi.


O actriță distribuită în roluri de grasă a slăbit spectaculos cu orice risc

Teatrul Național din Timișoara începe stagiunea în aer liber


Dezosarea găinii

Procedura este foarte uşoară. Pielea de pe găina din comerţ se ridică foarte repede şi uşor. Întoarcem găina cu pieptul în sus şi cu palma uşor trecem pe sub pielea găinii de jos până sus spre gât. Aripile le lăsăm, iar şoldurile le aplecăm în jos cu o mână, iar cu cealaltă mână ridicăm pielea de pe şold. Despărţim şoldul de gambă şi gamba o punem la locul ei. Restul cărnii rămase o folosim la alte preparate. Iată ce trebuie să obținem.

Pielea scoasă de pe găină o condimentăm cu sare, piper, turmenic, coriandru măcinat, 2 linguri de smântână şi o punem pentru câteva ore la rece.

Umplutura pentru clătite

Pieptul găinii îl tocăm şi îl punem într-un vas. Tăiem ceapa şi ciupercile cuburi cât mai mărunte şi le călim uşor în ulei (5 minute). Caşcavalul îl trecem prin răzătoare.Toate ingredientele pregătite le punem în vasul cu tocătura de găină, sărăm şi piperăm după gust.

Adăugăm oul şi gălbenuşul de ou. Amestecăm bine ingredientele. Umplutura pentru clătite este gata.  Acum putem să umplem clătitele cu acest amestec, apoi umplem cu ele găina. Printre clătite punem bucăţele de unt. Adică „zidim” clătitele în interiorul pieii găinii.

Coacere

Găina gata umplută o coasem, o ungem cu smântâna rămasă, o punem pe tava tapetată cu hârtie. Tava o acoperim cu folie de aluminiu. Punem găina la cuptor pe pentru o oră, la 180 grade C. Descoperim găina peste 1 oră şi o mai lăsăm 10 minute ca să se rumenească frumos.

Găina umplută cu clătite se serveşte caldă.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre