Simona Ionescu / Redactor Șef

Gogoși pufoase cu iaurt. Rețeta unui delicios desert

Gogoși pufoase cu iaurt. Rețeta unui delicios desert
Dacă vă doriți un desert delicios, dar în același timp simplu de gătit, atunci gogoșile cu iaurt pot fi o variantă perfectă.

Gogoși pufoase cu iaurt. Există o mulțime de rețete în care gogoșile pot fi gătite în diferite moduri. În acest articol, o să descoperiți rețeta gogoșilor cu iaurt, care poate fi gătită rapid și ușor. Toate ingredientele pot fi găsite cu ușurință în orice magazin și pentru a obține gogoși pufoase trebuie să urmați câțiva pași extrem de simpli.

Rețeta este concepută pentru aproximativ 10-12 bucăți și puteți obține niște gogoși în doar 70 de minute.

Toate ingredientele necesare:

  • 1 pahar de iaurt
  • 500 g de făină
  • 2 gălbenușuri
  • 50 de g de unt
  • 2 linguri de zahăr
  • 1/2 cană de lapte
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 25 g de drojdie proaspătă
  • un pic de sare
  • ulei

Cum puteți găti rapid gogoși pufoase cu iaurt?

Primul lucru de care trebuie să țineți cont când vă apucați de această rețetă este să lăsați untul să se topească, iar laptele trebuie neapărat să fie călduț.

Prin urmare, ne apucăm să facem aluatul pentru gogoși. Astfel, amestecăm iaurtul, zahărul vanilat, gălbenușurile frecate cu zahăr, un pic de sare și untul topit. Mai apoi, dizolvăm drojdia în lapte călduț și formăm o maia, care trebuie amestecată cu făina și frământată cu mâna câteva minute.

Următorul pas este să ungem cu puțin ulei un castron și să punem în el aluatul, care trebuie să dospească o jumătate de oră. Nu uitați să acoperiți castronul cu un șervet și să-l lăsați într-o încăpere caldă.

După ce ați observat că aluatul și-a mărit volumul, întindeți o foaie subțire și cu ajutorul unor inelușe faceți forma gogoșilor. Mai apoi, trebuie să lăsați aluatul să mai crească încă 20-30 de minute.

Iar acum este timpul să gătim gogoșile. Pentru asta avem nevoie de o cratiță în care să pune mult ulei și după  ce vedem că este suficient de bine încins punem aluatul în cratiță. Prăjiți gogoșile pe fiecare parte și apoi scoateți-le pe un prosop de hârtie. În așa fel, surplusul de ulei se îmbibă în prosop.

Aceste gogoși pot fi mâncate cu gem sau ciocolată. De asemenea, puteți să pudrați gogoșile și să le mâncați când sunt încă calde.

mareenasrecipecollections.com

Prințul Harry și Meghan Markle sunt „clienți fideli” ai forțelor de ordine. De câte ori au sunat la 911

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre