Carnea de iepure are cel mai mic nivel de calorii, grăsimii saturate și colesterol. De asemenea, este bogată în proteinele necesare corpului uman. Din carnea de iepure poți să gătești o sumedenie de rețete, în acest articol veți afla cum puteți găti carnea de iepure cu măsline.

Rețeta este concepută pentru șase porții și poate fi gătită în doar 60 de minute.

Toate ingredientele necesare:

  • 1 iepure
  • 250 g de măsline
  • 250 ml de vin
  • 250 g de arpagic
  • 50 ml de bulion
  • 2 cepe
  • 100 ml de ulei
  • 2-3 căței de usturoi
  • oțet
  • foi de dafin
  • sare și piper

Cum poți să gătești carnea?

Pentru a găti o rețetă extraordinară trebuie mai întâi de toate să punem la marinat carnea de iepure timp de 6-7 ore. În așa fel, nu uitați să o spălați foarte bine și să o tăiați. Mai apoi, marinați carnea cu ajutorul câtorva ingrediente. Peste carne punem apă, puțin oțet, vin, foi de dafin, usturoi, mirodenii, sare și piper.

După ce carnea este suficient de bine marinată putem să o gătim. Pentru început tăiem mărunt cepele și le punem să se călească puțin într-o cratiță, unde deja este ulei încins. În cratiță puneți carnea marinată și apă fiartă. Nu uitați să acoperiți cu un capac și trebuie să se gătească timp de o oră.

Următorul pas este să amestecăm apa cu sare și să o punem la fiert. Când fierbe adăugăm măslinele și trebuie să se gătească în aproximativ o oră.

Peste o oră se încinge cuptorul la 180 C și în acest timp căliți arpagicul într-o cratiță. Și acum peste carnea gătită punem arpagic călit, măsline fierte, vin și bulion. Mai adăugați și puțină sare, piper după gust și amestecați atent.

Ultimul pas este să punem carnea în cuptor pentru o jumătate de oră și în acest timp vom observa că scade sosul în care este carnea de iepure.

dartagnan.com

Budincă de quinoa cu fructe. Rețetă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri