Simona Ionescu / Redactor Șef

Iată obiectul care provoacă apariția mucegaiului în baie. Niciodată nu v-ați fi gândit la așa ceva

Iată obiectul care provoacă apariția mucegaiului în baie. Niciodată nu v-ați fi gândit la așa ceva
Indiferent cât de bine este curățată baie, gospodinele se confruntă cu o mare problemă: mucegaiul. Cum scăpați.

Nu luați apariția mucegaiului în râs, pentru că vă puteți îmbolnăvi de alergii sau boli pulmonare. Iată cum îi veniți de hac.

Iată obiectul care provoacă apariția mucegaiului în baie. Niciodată nu v-ați fi gândit la așa ceva

Sunteți foarte atentă atunci când faceți curățenie în baie? Aerisiți mereu? Spălați fiecare colțișor în parte și, totuși, ați văzut că mucegaiul își arată colții? Există un obiect la care foarte puțină lume se gândește că ar crea probleme. E vorba de periuța de dinți fie electrică, fie nu. Baza acesteia creează umiditate, iar de aici la instalarea mucegaiului nu mai e decât un pas. Ca să nu treceți printr-o situație neplăcută, aveți grijă ca baza periuței să fie mereu curățată.

Spălați și săpuniera

De asemenea, săpuniera vă poate crea probleme, dacă nu o curățați, și aceasta reușind să atragă mucegaiul. Drept urmare, specialiștii vă recomandă să o curățați cu atenție în fiecare zi.

Cum scăpați de petele de mucegai

Dacă situația a devenit alarmantă și au apărut petele de mucegai, trebuie urgent să pulverizați apă cu oțet (două parți oțet și o parte apa) sau doar oțet simplu. Lăsați să acționeze în jur de două ore, apoi aerisiți foarte bine camera. Repetați operațiunea în fiecare zi, ca prevenție sau odată la două-trei zile. Aveți grijă să schimbați cât mai des posibil prosoapele.

Bicarbonatul de sodiu, un ajutor de nădejde

O soluție 100% eficientă este bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură cu bicarbonat de sodiu cu o lingură cu detergent de vase. Diluați cu un litru de apă, puneți soluția în sticlă cu pulverizator și dați în toate zonele cu probleme. Lăsați să acționeze timp de 6-12 ore, apoi ștergeți cu apă caldă și o cârpă. Ca prevenție, diluați o lingură cu bicarbonat în jumătate de litru de apă și pulverizați frecvent în zonele unde apare mucegaiul. Nu ștergeți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre