Simona Ionescu / Redactor Șef

Lava cake cu ciocolată amăruie – rețeta lui Chef Munti

Lava cake cu ciocolată amăruie – rețeta lui Chef Munti
Dacă nu ați încercat până acum rețeta de lava cake, sau dacă ați încercat și nu ați fost mulțumiți de rezultat, Chef Munti, bucătarul iscusit de la Star Matinal, vă învață cum preparăm cea mai reușită rețetă de Lava cake cu ciocolată amăruie.

Rețeta este una destul de simplă, importanți sunt timpii de așteptare, sau odihnire a compoziției de lava cake, la rece, dar și timpii de coacere.

Ingrediente pentru rețeta de Lava cake cu ciocolată amăruie

250 gr ciocolată amăruie, 200 gr unt, 5 ouă, 200 gr zahăr, 180 gr făină, 1 praf de sare, cireșe congelate, fructe de pădure, zahăr, înghețată

Preparare Lava cake cu ciocolată amăruie

Mai întâi topim, la bain marie, ciocolata împreună cu untul. Lăsăm compoziția să se tempereze. Mixăm ouăle mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin foarte spumoase. Adăugăm compoziția de ciocolată, omogenizăm și încorporăm făina.

Ungem formele de brioșe cu unt, le umplem pentru 3/4 din capacitatea lor cu compoziția pentru lava cake și le dăm la frigider pentru 3-4 ore. După acest interval, încălzim cuptorul la 200 de grade și coacem brioșele lava cake pentru 9 minute.

Dar, timpul de coacere depinde foarte mult și de cuptorul fiecăruia și de preferințele în ceea ce privește interiorul brioșelor. De aceea, Chef Munti ne sfătuește să testăm pe rând câte o brioșă să să le coacem începând cu 8 minute, 9 minute, sau chiar 10 minute, să vedem care este pe placul nostru.

Putem servi lava cake cu înghețată și toping de fructe.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Daria Radionova e foc și pară. Mesaj teribil pentru fostele neveste ale lui Bodi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre