Simona Ionescu / Redactor Șef

Lichiorul de ouă, o băutură-desert fabuloasă

Lichiorul de ouă, o băutură-desert fabuloasă
Unul din lichiorurile speciale și deosebit de gustoase care poate fi preparat acasă e cel de ouă. E drept, durează mai mult timp, însă, prepararea în sine nu e complicate.

Ingrediente (6 porții)

6 ouă, 150 g. zahăr, 1 praf de sare, 800 ml lapte, 180 ml whisky, 1 lingură esență de vanilie, jumătate de linguriță de nucșoară măcinată proaspăt (preferabil), 1 cană cu smântână grasă pentru frișcă, frișcă, nucșoară rasă, după gust.

Preparare

Într-o primă etapă, într-o cratiță mare și groasă se bat laolaltă cu telul ouăle, zahărul și sarea. Se adaugă treptat 2 căni de lapte. Se ține totul pe foc mic, amestecând continuu, până când termometrul arată 71°C, aproximativ 25 de minute.


Ce mesaje siropoase își dau Bianca Drăgușanu și ex-ul Ioanei Filimon

Sinucidere șocantă. Un șef de poliție și-a luat viața după ce a petrecut o săptămână singur


În a doua parte a rețetei, se toarnă amestecul de mai sus într-un bol larg; se adaugă și se amestecă vanilia, nucșoara și restul de lapte. Se pune bolul într-o baie de gheață; se amestecă frecvent până când totul se răcește. În acest moment se adaugă whisky-ul. Dacă cumva compoziția se taie,  nu vă speriați. Se mixează cu un blender până când se omogenizează din nou. Se acoperă cu folie alimentară și se pune la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Când trebuie servit lichiorul, se bate smântâna într-un castronel până când face creste moi; se mută cu grijă în amestecul rece. Apoi totul se toarnă într-un castron răcit de punci. După gust, se poate adăuga frișcă și presăra cu nucșoară în fiecare pahar în care serviți băutura.

Sursa: Kaufland.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre