Simona Ionescu / Redactor Șef

Mâncare de țelină cu găluște din făină

Mâncare de țelină cu găluște din făină
Pentru că țelina este unul din zarzavaturile cu multe beneficii asupra organismului este bine să o includem în cât mai multe preparate, iar pentru azi avem o delicioasă rețetă de mâncare de țelină cu găluște din făină.

O porție de mâncare de țelină cu găluște din făină și smântână este un fel delicios și sănătos de pus pe masă. Suntem siguri că va fi imediat îndrăgit de toată familia. Este un fel de tocăniță de țelină cu găluște din făină ce poate fi servită cu puțină smântână pentru a echilibra gusturile.

Ingrediente pentru rețeta Mâncare de țelină cu găluște din făină

Pentru mâncare: 2 buc. țelină, mari, cu frunze cu tot

2 morcovi

2 cepe roșii

1 rădăcină de păstârnac

2-3 ardei copți

2 căței de usturoi

1 linguriță boia de ardei dulce

1/4 linguriță boia de ardei iute

1 linguriță semințe de chimen

60 ml ulei de măsline

Pentru găluște: 3 ouă

6-8 linguri de făină

sare

piper

verdețuri uscate

Mod de preparare

Legumele se curăță și se taie în cuburi mari. Mai întâi se călește ceapa ușor în ulei, apoi se adaugă morcovii, se mai amestecă puțin și se adaugă țelina și restul ingredientelor. Se toarnă apă cât să fie bine acoperite și se lasă la fiert până se pătrund bine toate.

Chimenul se rumenește ușor în tigaie, apoi se râșnește. O parte din chimen se adaugă de la început în mâncarea de țelină, iar restul se păstrează pentru la final.

Pentru prepararea găluștelor din făină, se amestecă ouăle cu puțină sare, piper și verdețuri uscate, apoi se încorporează făină până iese un aluat ca o budincă, ceva mai gros. Se pune apă la fiert și când clocotește se ia cu lingura din aluatul de găluște și se scufundă în apă. Se lasă să fiarbă până încep să se pătrundă, apoi se transferă cu ajutorul unei spumiere, în vasul cu tocănița de țelină.

Se asezonează interesanta mâncare de țelină cu găluște din făină cu sare, piper, boia de ardei și usturoi răzuit, iar spre final se mai potrivește gustul cu restul de chimen. După stingerea focului, se adaugă tulpini de țelină tocate rondele și frunze tocate mărunt, dar și câteva frunze de busuioc

Sursa: Chefi la cuțite

Pe Iuliana Tudor, ”vedeta populară” o știți. Să vedeți cum arată familia ei!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre