Simona Ionescu / Redactor Șef

Marele secret al puilor de la KFC a fost devoalat (II)

Marele secret al puilor de la KFC a fost devoalat (II)
Este un amestec secret al lui KFC - 11 ierburi și condimente? Există. Dar avem o veste bună. Marele secret al Colonelului Sanders, păstrată cu sfințenie timp de 91 de ani, a fost dezvăluit.

Doi bucătari cu stele Michelin și-au dezvăluit rețetele pentru a recrea acasă faimoasa combinație de 11 ierburi care dau gustul inegalabil al celebrului pui prăjit de la KFC. Vestea bună: puteți să preparați și voi, acasă. Sunt trei pași simpli. Tom Aikens, care conduce Muse în Belgravia, centrul Londrei, s-a alăturat unui maître d’hôtel francez, Fred Sirieix și colegului acestuia, chef cu stea Michelin, Alex Bond, care conduce Alchemilla în Nottingham, pentru aceste demers, scrie Daily Mail.

Bucătarii încearcă să recreeze faimosul amestec secret de condimente al KFC, folosindu-și capacitatea papilelor lor gustative de a distinge și identifica gusturi, arome pentru a descifra condimentele folosite.

Marele secret al puilor de la KFC a fost devoalat (II)

Tom amestecă cimbru, busuioc, oregano, sare de țelină, piper negru, muștar uscat, boia de ardei, sare de usturoi, ghimbir măcinat și piper alb măcinat pentru a acoperi puiul prăjit și folosește, de asemenea, lapte de unt și făină pentru a ajuta marinada să se lipească. Între timp, Alex folosește piper negru, piper alb, pudră de usturoi, oregano uscat, boia, cimbru, sare de țelină, pudră de muștar, ghimbir, pulbere de ceapă, busuioc și cayenne, pe care le-a amestecat cu făină de porumb, făină, zahăr și sare.

Rețeta lui Tom Aikens pentru „puiul KFC

Ingrediente: sare, frunze uscate de cimbru, frunze uscate de busuioc, frunze uscate de oregano, piper alb măcinat, sare de țelină, piper negru, muștar uscat, paprika, sare de usturoi, ghimbir, făină și bucăți de pui la alegere.

Rețeta: Acestea sunt toate condimentele. Trebuie să fiți foarte atenți la diferitele cantități folosite. Dacă puneți mai multă boia sau  ierburile uscate, învelișul va deveni întunecat.

Scufundați puiul mai întâi într-o saramură și apoi dați-l prin faină. Saramura va da aromă, frăgezime și va ajuta făina să se lipească. Puneți apoi bucățile de pui în amestecul de făină și condimente pe toate părțile, apoi scuturați excesul de faina. Încălziți uleiul la 175 C și prăjiți în loturi mici timp de aproximativ 15 minute.

Rețeta lui Alex Bond pentru „puiul KFC”

Ingrediente: piper negru 4,5g, piper alb 7,5g, usturoi praf 20g, oregano uscat 1g, boia 2g, făină 170g, făină de porumb 20g, zahăr 12g, cimbru uscat 1g, sare de țelină 3g, pulbere de muștar 10g, ghimbir 3g, pulbere de ceapă 15g, busuioc 1g, cayenne 5g, sare 11g, bucăți de pui la alegere

Mod de preparare: Se amestecă împreună ierburile, condimentele și făina. Acoperiți puiul în amestecul de făină pe toate părțile, apoi scuturați excesul de acoperire. Se prăjesc bucățile.

Sursa foto: Instagram

Exclusiv. Cântecele preferate de Smiley când era mic. Nu o să vă vină să credeți ce cânta pe oliță

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre