Simona Ionescu / Redactor Șef

Murăturile mixte turcești, plăcerea vinovată din sezonul rece. Rețeta e fantastică

Murăturile mixte turcești, plăcerea vinovată din sezonul rece. Rețeta e fantastică
E vremea murăturilor, iar printre cele mai gustoase din lume se numără cele turcești. Încercați această rețetă de murături mixte și veți face familia fericită.

Această minunată rețetă de murături mixte turcești este pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă. Sunt delicioase lângă orice preparat culinar pe bază de carne și numai.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti aceste murături turcești, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 pepeni mici întregi, spălați bine în prealabil, 4 roșii verzi medii spălate și tăiate felii, 3 morcovi mari spălați și tăiați felii, 3 castraveți mari spălați și tăiați în bucăți mari, 2 vinete medii spălate și tăiate în bucăți mici.

Vă mai sunt necesari 2 ardei capia roșii medii spălați, curățați de semințe și tăiați în bucăți mari, precum și 1 țelină medie curățată de coajă și tăiată felii, 1 buchet de frunze și tulpini de țelină spălate și tocate grosier, 10 ardei iuți care vor trebui înțepați cu un cuțit, 2 căței de usturoi curățați de coajă.

Cum se prepară oțetul pentru murături

Pentru a pregăti oțetul necesar murăturilor aveți nevoie de 1,5 litri oțet de struguri, 1 linguriță cu semințe de coriandru zdrobite, 1 linguriță cu semințe de fenicul zdrobite, 1 linguriță cu paprika dulce, 1 linguriță cu ghimbir proaspăt ras, 3 lingurițe cu sare, 3 lingurițe cu zahăr, 2 lingurițe cu piper negru măcinat.

Mod de preparare

Cele mai bune murături turcești, pregătite după o rețetă autentică

Începeți prepararea murăturilor, cu pregătirea oțetului. Puneți oțetul și celelalte ingrediente într-o cratiță mare. Lăsați să fiarbă acoperit, timp de cinci minute. Luați apoi cratița de pe foc, adăugați cățeii de usturoi  și ardeiul iute și lăsați la răcit.

Mod de preparare a murăturilor

Sterilizați bine borcanul cu apă clocotită înainte de a pune murăturile. Aruncați apa și puneți primii pepenii. Adăugați morcovii, presărați câteva frunze și tulpini de țelină deasupra și apoi adăugați feliile de țelină.

Adăugați ardeii roșii și roșiile verzi, puneți și castraveții și în final vinetele. Dacă au mai rămas, presărați deasupra restul de frunze și tulpini de țelină. Când amestecul de oțet de murături s-a răcit, turnați cu grijă în borcan, peste legume.

Orice spațiu liber care a rămas trebuie să fie umplut cu usturoi și ardei iute. Dacă oțetul nu umple borcanul, completați cu apă sau un amestec rece de apă și oțet. Sigilați borcanul și lăsați-l timp de cel puțin două săptămâni înainte de a-l deschide și a-l consuma.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre