Brioșele în culorile toamnei e tot ce aveți nevoie pentru a vă simți perfect alături de cei dragi. Încercați rețeta cu glazură de ciocolată neagră și sirop de mure și veți fi la înălțime.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti asemenea minunăție de brioșe, aveți nevoie pentru aluat de 35 g cacao, 180 ml apă fierbinte, 85 g ciocolată neagră, ½ linguriță cu praf de copt, ½ linguriță cu bicarbonat de sodiu, 1 vârf de cuțit de sare.
Vă mai sunt necesare 2 ouă mari, 70 ml ulei, 2 lingurițe cu iaurt, 150 g făină, 1 linguriță cu extract de vanilie, 120 g zahăr, 100 g mure zdrobite.
Pentru crema de ciocolată: 200 g ciocolată neagră, 2 linguri cu zahăr pudră, 1 linguriță cu extract de vanilie, 400 ml frișcă. Sosul se obține din 200 g mure, 50 ml apă și 2 lingurițe cu zahăr. Pentru decor folosiți mure proaspete.
Mod de preparare
Se amestecă cacao cu apa fierbinte și ciocolata neagră. Se lasă să se răcească. Se combină făina, praful de copt, sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu într-un castron mare și se amestecă foarte bine.
Într-un bol separat, se amestecă uleiul cu ouăle, iaurtul, vanilia și murele zdrobite. Se adaugă crema de ciocolată răcită și se omogenizează foarte bine. Turnați ingredientele lichide peste cele uscate și bateți ușor până la omogenizare. Folosiți o lingură sau o spatulă, nu mixerul!
Formele de brioșe se vor unge cu unt și făină
Preîncălziți cuptorul și pregătiți o tavă pentru 12 brioșe. Căptușiți formele cu hârtie pergament sau ungeți cu unt și puțină făină.
Puneți două-trei linguri cu amestec în fiecare cupă, astfel încât acestea să fie umplute aproape complet. Introduceți la cuptor pentru 20-25 de minute, până când trec testul scobitorii. Când sunt gata, puneți-le pe un grătar să se răcească.
Modul de preparare al cremei
Se încălzește frișca până aproape de punctul de fierbere. Se adaugă bucățile de ciocolată și zahărul pudră. Lăsați să se odihnească timp de două minute, apoi amestecați foarte bine și încorporați vanilia.
Se lasă crema deoparte să se răcească, apoi puneți în congelator timp de o oră. Bateți crema cu un mixer până când culoarea ei devine mai deschisă și este fermă și pufoasă.
Mod de preparare al sosului
Se încălzesc murele, apa și zahărul și se lasă să fiarbă timp de 5-10 minute, până când murele se înmoaie, iar amestecul a scăzut și nu mai este atât de lichid. Se oprește focul și se strecoară, obținându-se cât mai mult sos. În final, decorați brioșele cu glazură de ciocolată, sos de mure și fructe proaspete. Sunt un deliciu!
Sursă foto: www.chefspencil.com
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook