Simona Ionescu / Redactor Șef

Ne pregătim de sărbătoare: Tort de nuci fără făină, o rețetă deosebită

Ne pregătim de sărbătoare: Tort de nuci fără făină, o rețetă deosebită
Textură crocantă, arome intense, o cremă spectaculoasă. Și fără pic de făină! Acest tort de nuci este cu adevărat deosebit și deloc greu de preparat.

Nu trebuie să așteptați o zi de sărbătoare pentru a prepara rețeta, dar o puteți salva pentru Paște. Tortul de nuci, fără făină, este o rețetă deosebită care vă va încânta. Nu este nici dificil de preparat.

Ingrediente pentru tort de nuci fără făină

Tort:

– 400 g nuci

– 10 ouă (separate în albușuri și gălbenușuri)

– 240 g zahăr granulat

– 2 linguri amidon de porumb

Crema:

– 160 g zahăr granulat

– 100 ml lapte

– 200 g unt moale

– câteva picături esență de vanilie

– 2 linguri cacao

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti nucile. Puneți-le într-o tigaie încălzită și prăjiți-le la foc mediu timp de aproximativ 15 minute, amestecând continuu, până când își eliberează uleiurile esențiale și încep să miroasă frumos. După ce s-au rumenit, luați-le de pe foc, lăsați-le să se răcească puțin și tăiați-le mărunt.

Separați cele zece ouă în albușuri și gălbenușuri, în două boluri separate. În bolul cu albușuri, adăugați 240 g zahăr granulat. Bateți cu mixerul până când obțineți o spumă densă. Apoi adăugați 2 linguri de amidon de porumb și mai bateți încă un minut până se uniformizează compoziția. În această compoziție adăugați nucile mărunțite și amestecați bine cu un tel.

Într-o tavă mare de copt acoperită cu hârtie pergament și unsă ușor cu ulei, turnați amestecul de albușuri și nuci și nivelați-l uniform. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute, până când blatul capătă o crustă frumoasă.

Cum se pregătește crema

Între timp, pregătiți crema. Într-un bol, adăugați gălbenușurile și 160 g zahăr granulat și bateți bine cu mixerul până obțineți o compoziție spumoasă și densă. Apoi adăugați 100 ml lapte și continuați să amestecați cu mixerul. Turnați amestecul obținut într-o cratiță și puneți-o pe foc la temperatură medie. Mestecați constant până când crema se îngroașă. Este foarte important ca laptele să nu înceapă să fiarbă. Îndepărtați crema de pe foc după ce s-a legat. Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei.

Într-un bol, mixați 200 g unt moale, lăsat la temperatura camerei în prealabil. Când untul devine cremos, adăugați crema răcită (la aceeași temperatură) și amestecați-le cu mixerul. Adăugați esența de vanilie și 2 linguri de cacao. Mixați până când crema devine omogenă.

Tăiați blatul copt și răcit în trei părți egale, apoi treceți la asamblarea tortului. Puneți cremă peste primul blat, apoi acoperiți cu al doilea, adăugați din nou cremă și puneți al treilea blat. Mai adăugați o porție de cremă și ungeți cu restul de cremă laturile tortului. Pentru un efect special, lipiți pe lateral nuci sau resturi de blat, mărunțite, daca au rămas. Tortul astfel pregătit se pune la frigider să se răcească cel puțin o oră înainte de servire. Deasupra, îl puteți decora inclusiv cu ciocolată rasă.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri