Este fără cacao și totuși are culoarea specifică de la pudra de roșcove, cunoscută și sub denumirea de karob, care înlocuiește cu succes cacaua în diverse rețete de prăjituri.
Pudra de roșcove se obține din fructul roșcovului, un arbore ornamental cu fructe comestibile, sub formă de păstăi, originar din zona bazinului mediteranean. Pudra de roșcove, sau karobul, are atât culoarea cât și gustul, asemănătoare cu cacaoa, bogată în fibre alimentare, calciu, dar și vitamine și minerale.
Și cel mai important este faptul că nu conține cofeină, gluten, lactoză, sau colesterol și are un indice glicemic foarte mic. Pudra de roșcove înlocuiește cu succes cacaoa, în prăjituri, budinci, toppinguri, etc.
Ingrediente pentru Negresă de post fără cacao (o tavă de 25/25 cm)
300 gr făină, 30 gr pudră de roșcove, 150 g zahăr, 125 ml ulei, 250 ml lapte de migdale, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță praf de copt, 1 praf de sare
Cum preparăm Negresa de post fără cacao
De menționat că laptele de migdale este aromat și dens și va da gust deosebit negresei de post, dar în lipsa acestuia se poate folosi orice altă băutură vegetală: de soia, de orez, etc.
Pornim cuptorul la 180 de grade. Amestecăm într-un vas făina, bicarbonatul, amidonul, praful de copt și pudra de roșcove, sau karobul. În alt vas mixăm uleiul cu zahărul și un praf de sare. Le mixăm până se diluează zahărul, apoi adăugăm laptele de migdale și omogenizăm compoziția.
Turnăm compoziția peste ingredientele solide și le amestecăm bine până rezultă o compoziție omogenă, ca o smântână, mai groasă. Întindem compoziția pentru negresă de post fără cacao într-o tavă de 25/25 cm, tapetată cu hârtie de copt. O dăm la cuptor, pentru 30-35 de minute, sau până este bine rumenită la exterior. Lăsăm negresa de post fără cacao să se răcească bine, apoi o porționăm și o putem servi, alături de cei dragi.
Sursa: Chefi la cuțite
Scandal în modă. De ce a ajuns o mare casă să își ceară scuze public
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook