Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu mai aruncați niciodată zațul de cafea. E extrem de util în gospodărie

Nu mai aruncați niciodată zațul de cafea. E extrem de util în gospodărie
Ce-ar fi dacă ați uita de multe produse cumpărate din magazin și ați apela la ajutorul zațului de cafea? Nu aveți idee câte puteți face cu acesta.

Banalul zaț de cafea se dovedește a fi un prieten extraordinar de bun când vine vorba de gospodărie. La ce vă este util.

Nu mai aruncați niciodată zațul de cafea. E extrem de util în gospodărie

Pete pe mobilă care nu dispar cu nimic? Lăsați stresul deoparte și folosiți cu toată încrederea zaț de cafea. Tot ce trebuie să faceți este să puneți puțin pe partea de mobilă cu probleme, apoi să ștergeți folosind o lavetă uscată. Rezultatul este extraordinar.

Pe de altă parte, dacă vreți ca florile dumneavoastră să fie cele mai frumoase, tot zațul de cafea vă scoate din impas. Puneți puțin în ghivece, pentru că este cel mai bun îngrășământ. În plus, veți constata că nici insectele nu se vor mai apropia de flori.

Excelent colorant natural pentru haine

Hainele închise la culoare par că s-au decolorat de la atâtea spălări? Zațul de cafea este un foarte bun colorant natural, cu condiția ca în apa în care clătiți hainele să turnați o ceașcă cu zaț de cafea. Iar dacă sunteți fumători și mirosul de tutun s-a impregnat în casă, împrăștiați puțin zaț de cafea. Diferența se va vedea în scurt timp.

Abraziv pentru vasele arse

Uitați de odorizantele pentru frigider și folosiți tot zațul de cafea pentru că veți fi extrem de mulțumiți. Puneți zațul de cafea să se usuce, apoi într-o ceașcă pe care o introduceți în frigider. Pe de altă parte tot zațul de cafea vă scapă de mirosurile neplăcute de la alimente. Tot ce trebuie să faceți este să vă spălați cu acesta pe mâini, apoi cu săpun și apă caldă. Nu în ultimul rând, zațul vă este de folos atunci când aveți nevoie să curățați vasele care s-au prins.

Îndepărtează pungile de sub ochi

Tot zațul este considerat un exfoliant extraordinar pentru față și corp, acesta alungând punctele negre. Masați ușor fața cu zaț de cafea amestecat cu miere sau amestecați cu pudră de cacao, iaurt, ulei de măsline. Este o mască utilă care îndepărtează pungile de sub ochi și oferă luminozitate tenului.

Dacă doriți ca părul să vă strălucească, spălați-l cu șampon, apoi amestecați zaț cu balsamul folosit în mod normal. Masați bine înainte de clătire. Remediul este indicat doar șatenelor sau brunetelor pentru că închide culoarea părului.

Sursă foto: exquis

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre