E un preparat extrem de sățios, cu un gust greu de explicat în cuvinte, pentru care întotdeauna gospodinele își fac timp.
Pentru a pregăti delicioasa varză călită cu cartofi ca la Kracovia, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3-4 cartofi mai mari, 1.5 kg varză, 4 căței de usturoi, 4 linguri cu ulei, 1 legătură cu verdeață mărar sau pătrunjel, 1 morcov, 1 vârf de cuțit cu boia iute afumată, ½ linguriță cu zahăr, 1 ceapă, 2 roșii, 3-4 linguri cu pastă de roșii.
Mod de preparare
Curățați cartofii, spălați foarte bine și tăiați felii pe lung. Puneți sare și puțin piper. Încălziți bine uleiul folosind un tuci și adăugați cartofii. Se lasă până când sunt aproape făcuți, apoi se vor scoate pe un platou. În uleiul rămas se pune ceapa care se taie solzișori, iar când aceasta a devenit sticloasă, se adaugă zahărul.
Se amestecă bine, se lasă în jur de două minute, apoi se adaugă morcovul spălat și tăiat feliuțe. După alte două minute, se pune și pasta roșii, dar și cele rouă roșii tăiate felii. Se lasă la sotat pentru încă cinci minute.
Varza călită poloneză se servește cu murături
Curățați și spălați varza, apoi tăiați felii groase și puneți în oală. Amestecați bine și acoperiți cu capacul. Când varza e fiartă jumătate, se pun și cartofii și se lasă în jur de 20 de minute. La final, se adaugă usturoiul zdrobit, verdeața, sare și piper după gust și, cine dorește poate pune și boia iute sau dulce. Se amestecă bine și se mai lasă pe foc în jur de cinci minute. Pentru un gust extraordinar, varza călită poloneză se servește cu murături.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook