O cină delicioasă, pregătită din doar patru ingrediente. E gata în 15 minute și îi oferă organismului tot ce are nevoie

O cină delicioasă, pregătită din doar patru ingrediente. E gata în 15 minute și îi oferă organismului tot ce are nevoie
Somonul este mâncarea preferată a multor români, fiind recomandat de specialiști cel puțin odată pe săptămână. Iată o rețetă extrem de simplă și gustoasă pentru o cină în familie, din doar patru ingrediente.

Doar trei ingrediente și o bucată și somon și în doar un sfert de oră veți pregăti cina perfectă, pentru care veți fi apreciați.

Cu somonul se spune că nici o gospodină nu va da greș când vrea să pregătească cina perfectă. Fie că alegeți să-l faceți la cuptor, la grătar sau prăjit.

O rețetă extrem de simplă dar foarte gustoasă o veți obține din patru fileuri de somon:

2 lingurițe cu ulei de avocado, ½ linguriță cu piper cu lămâie, ½ linguriță cu mărar uscat sau alte condimente.

Încălziți cuptorul dacă v-ați decis să pregătiți astfel somonul, tapetați cu o foaie de copt.

Clătiți fileurile de somon sub un jet de apă rece, tamponați puțin cu un prosop de hârtie apoi așezați în tavă. Stropiți somnul cu ulei de avocado, sau întindeți folosind o pensulă de patiserie. Presărați apoi piperul cu lămâie și mărar peste peștele uns. Introduceți la cuptor și lăsați 10, maxim 15 minute.

Cum verificați dacă somonul este gata

Pentru a vedea dacă peștele este făcut, luați o bucățică cu furculița. Dacă este roz mai închis, translucid la mijloc și se fărâmițează, înseamnă că e bun de mâncat.

Somon pregătit cu trei ingrediente

Puteți consuma gustosul somon alături de orez, legume făcute la abur cu unt și usturoi sau, pur și simplu adăugați peste pește puțin sos tartar. Este o rețetă minunată pe care o veți repeta ori de câte ori simțiți nevoia de ceva deosebit.

Ce beneficii are somonul pentru sănătate

Potrivit specialiștilor, somonul este un pește bogat în acizi Omega 3 și o sursă excelentă de vitamine din complexul B. Consumul de somon înlătură inflamațiile, este foarte bun pentru creier și contribuie la repararea celulelor afectate, potrivit unui studiu publicat în Chemico-Biological Reactions.

De asemenea, consumul de somon reduce riscul de apariție a bolilor de inimă și îi face foarte bine sistemului circulator, spune un alt studiu publicat în International Journal of Obesity. În plus, pentru că are multe proteine, somonul ține foamea departe, ceea ce îl face un aliment recomandat în curele de slăbire. De altfel, un studiu apărut în publicația Nutrition & Metabolism spune despre aces tip de pește că ajută la creșterea metabolismului și a arderilor în organism.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre