O variantă la clasicul sushi, pentru pasionați: chec sushi

O variantă la clasicul sushi, pentru pasionați: chec sushi
Înțelegem că nu este deloc tradițional, dar este un fel de mâncare super popular în Mexic. Acolo se numește „Rosca De Sushi”.

De obicei această rețetă se prepară cu surimi, dar puteți folosi, în locul acestei imitații de carne de crab, varianta autentică.  Sfatul nostru: gătiți orezul cu o seară înainte. Rezultatul va fi mult mai bun. pentru a da o formă atractivă preparatului, vă recomandăm să folosiți o formă de bundt (formă rotundă de chec cu gaură în mijloc).

Ingrediente pentru chec sushi

-1,5 cană de orez.

-3 linguri de oțet de orez + încă 2 lingurițe.

-1 lingură de zahăr.

-3 linguri de semințe de susan negru și prăjit.

-un vârf de cuțit de sare.

-2 căni de surimi sau carne de crab

-1/4 cană + 1 lingură de maioneză

-1 lingură de sos de chilli

-2 ardei iute roșu tocat mărunt + încă unul sau jumătate pentru topping.

-3 ceapă verde (tocată, separați partea albă de cea verde).

-2 lingurițe de ulei de susan.

-1 castravete (tăiat în felii subțiri).

-2 avocado (tăiat felii).

-1/2 portocală.

-1/2 lămâie.

-2 linguri de coriandru (tocat).

–fulgi de chilli

-alge nori pentru sushi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Aidi (@foodmymuse)

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu o seară înainte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.  Se amestecă oțetul, zahărul și un vârf de cuțit de sare. Se adaugă în orezul fiert împreună cu semințele de susan și se lasă să se răcească complet. De preferință peste noapte. A doua zi, adăugați carnea de crab într-un bol cu maioneză, ardei iute tocat, uleiul de susan, fulgii de chilli, 2 lingurițe de oțet și partea albă și verde deschis a cepei verzi. Se amestecă bine.

Se asamblează bundt-ul începând prin pulverizarea uleiului de gătit pe el. Se adaugă orezul pe fund, se adaugă castravetele, amestecul de crab și avocado, se presară restul de orez. Acoperiți cu ajutorul unei farfurii, apoi întoarceți checul și detașați forma. Amestecați partea verde a cepei verzi, coriandrul, sucul de portocale și de lămâie. Condimentați după gust. Acoperiți checul sushi cu bucăți de nori, fulgi de chilli și felii subțiori de ardei iute și serviți.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre