Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine cu banane. Rețetă îndrăgită de copii

Pâine cu banane. Rețetă îndrăgită de copii
Dacă v-ați săturat de pâinea clasică, încercați această pâine cu banane. Cei mici vor fi încântați de rezultat.

Rețeta de pâine cu banane este un produs îndrăgit atât de către copii, cât și de către adulți. Grație gustului și mirosului apetisant, dar și conținutului său bazat în fibre și proteine, pâinea este preferata oricui, chiar și a persoanelor care suferă de alergii frecvente. Mai jos, îți vom prezenta o rețetă simplă de preparare a „Banana Bread”, așa cum este recunoscută în străinătate.

Ingrediente pâine cu banane: 

1,5 pahare de făină integrală

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

1/2 lingurițe de sare de mare

4-5 banane răscoapte

3/4 pahare de zahăr brun

100 ml de ulei de măsline

câteva firișoare de extract de vanilie

1/2 pahare de miez de nuci

Pentru topping: 

1/4 cești de zahăr brun

1/2 lingurițe de scorțișoară

1/4 pahare de nuci fărâmițate

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul până la temperatura de 220 de grade, iar între timp, curăță bananele.

Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol adânc și lasă amestecul la o parte. Amestecă, într-un vas separat, uleiul de măsline și extractul de vanilie. Toarnă, încetul cu încetul, amestecul de ulei peste amestecul de ingrediente uscate și nu te opri din amestecat. Mai apoi, se adaugă bananele moi.

După ce ați amestecat totul, adăugați nucile. Dacă nu iubiți nucile grecești, înlocuiți-le cu un alt tip. Aluatul se va turna într-o tavă îngustă, unsă din timp cu ulei și apoi tapetată cu făină. Deasupra aluatului, se va turna topping-ul, iar tava se va pune la cuptor pentru o oră. După un ceas, poți verifica dacă pâinea e coaptă cu ajutorul unei scobitori care trebuie să rămână curată și uscată. În caz contrar, tava se va mai lăsa la cuptor pentru încă 10-15 minute.

Foto: Facebook

Salată combinată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre