Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine cu brie și afine la cuptor – un deliciu pentru serile friguroase

Pâine cu brie și afine la cuptor – un deliciu pentru serile friguroase
Odată cu răcirea temperaturii de afară, serile petrecute acasă parcă sunt mai frumoasă atunci când le completăm cu o cină ieșită din comun.

Această pâine cu brie și afine la cuptor este exact răsfățul de care vă puteți bucura în tihnă la masa de seară. Rețeta nu este deloc dificil de preparat iar efectul este unul spectaculos.

Brie este o brânza moale din lapte de vacă, numită după regiunea franceză Brie de unde provine (care corespunde aproximativ regiuni moderne actuale Seine-et-Marne). Aceasta are o culoare deschisă, cu o ușoară tentă de gri sub o crustă de culoare albă de mucegai. Crusta are o aroma care e dată în mare măsură în funcție de ingredientele folosite și mediul de producție, și de obicei este consumată. Este similară cu brânza de Camembert, care este nativă pentru o altă regiune din Franța.

Ingrediente pâine cu brie și afine la cuptor

– o pâine rotundă

– o brânză Brie

– 1 cană de afine cu boabe întregi

– lămâie

– coajă de lămâie bio

– coajă de portocală bio

– o mână de nuci pecan

– miere

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul. Tăiați un capac pâinii, la câțiva centimetri distanță de vârf. Apoi scobiți în interior miezul, și îl înlăturați, astfel încât să încapă brânza brie lejer. Tăiați marginile pâinii, așa cum se observă în video-ul atașat. Pasați afinele cu o furculiță și apoi ungeți cu piureul obținut interiorul scobit al pâinii. Apoi radeți deasupra coajă de lămâie și coajă de portocală. În final, puneți deasupra brânza brie.

Radeți din nou deasupra coajă de lămâie și coajă de portocală, apoi scurgeți niște miere deasupra, iar peste puneți nucile pecan puțin zdrobite. Se coace pâinea cu brie și afine în cuptor, timp de 20 de minute, la 200 de grade  Celsius. Când este gata se servește fierbinte. Această pâine cu brie și afine în cuptor poate fi servită ca atare, sau alături de o salată de crudități și frunze, stropite cu oțet balsamic.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre