Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine de ovăz fără făină este sănătate pură. Rețeta poate fi adaptată și pentru vegani

Pâine de ovăz fără făină este sănătate pură. Rețeta poate fi adaptată și pentru vegani
Pentru cei care nu pot consuma făină, dar și pentru aceia care țin diete sau sunt vegani, această pâine de ovăz fără făină este o alternativă optimă.

Ovăzul este o cereală integrală, care, adesea e recomandată să fie consumată la micul dejun sub formă de porridge, datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce organismului. Fibrele dietetice și mineralele prezente în ovăz țin la distanță multe probleme de sănătate, precum infecțiile și afecțiunile cardiovasculare, și îmbunătățesc aspectul pielii atunci când este folosit ca remediu extern.

Un avantaj în favoarea fulgilor e că în timpul procesului de producție aproape toate substanțele nutritive din compoziția fulgilor de ovăz rămân active. Din acest motiv, fulgii de ovăz sunt un ingredient de bază în multe preparate vegane și nu numai. În plus, ovăzul nu conține gluten, asta dacă nu a fost contaminat cu grâu în timpul procesării, fiind recomandat persoanelor care suferă de alergii sau de intoleranță la gluten, arată Vegis.ro.

Consumul de fulgi de ovăz ajută la un aspect plăcut al pielii. Prin faptul că este bogat în fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu și alte minerale, ovăzul este folosit de secole pentru proprietățile sale hidratante și pentru regenerarea pielii.

Pâinea fără făină are ca materie primă fulgii de ovăz. Puteți face această rețetă vegană înlocuind oul cu 1 lingură de psyllium.

Ingrediente pentru pâine de ovăz fără făină

– 175 g de fulgi de ovăz fără gluten

– 50g semințe de floarea-soarelui

– 50g alune de pădure

– 25g semințe de in

– 15g semințe de susan

– 10g semințe de chia

– 40 g de sultane (opțional – le puteți omite dacă preferați)

– 1 ou (sau 1cps psyllium)

– 350g apă clocotită

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoe (@zoe.nogluten)

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se lasă timp de 20 de minute (ovăzul va absorbi apa). Coaceți timp de 70 de minute la 200 de grade Celsius. Se lasă să se răcească pâinea înainte de a se tăia în felii.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre