Parizer de casă. Seamănă cu cel din copilăria multor români

Legenda spune că Nicolae Ceaușescu ar fi apelat la un polonez ca să inventeze un mezel ieftin, pentru oamenii muncii care construiau comunismul. Polonezul a făcut, ce altceva?, decât ”polonezii”, un fel de crenvurști mai groși, iar rețeta a fost folosită și la parizer.
Alții spun că parizerul a fost împrumutat de la italienii care făceau mortadella sau de la nemți care mâncau Krenwurst. Adevărul este că multe din preparatele pe care le găsim la magazine nu au același gust ca parizerul românesc de acum 30 de ani.
Rețeta este simplă, putând fi folosită și pentru prepararea crenvurștilor (se fierb timp de 40 minute). Se recomandă ca parizerul de casă să fie cu carne de porc și vită, dar puteți folosi alte tipuri de carne.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook