Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste bolognese de post. Rețetă delicioasă cu linte

Paste bolognese de post. Rețetă delicioasă cu linte
Dacă e post și vă plac pastele, nu înseamnă că nu puteți să vă bucurați de rețetele voastre preferate.

Această rețetă vegetariană de paste bolognese e totodată deosebit de consistentă. Ea folosește ingrediente sănătoase pe bază de plante pentru un gust și o textură bogată și aproape cărnoasă.

Puțină istorie

Adevăratul ragù alla bolognese este un sos pe bază de carne gătit lent, iar prepararea sa implică mai multe tehnici, printre care sotarea la foc mic și fierberea. Ingredientele includ un amestec caracteristic de ceapă, țelină și morcov (tocate mărunt), diferite tipuri de carne de vită tocată fin, adesea alături de cantități mici de carne de porc grasă. Se adaugă vin alb, lapte și o cantitate mică de pastă de tomate sau roșii proaspete, iar preparatul este apoi fiert ușor și îndelungat pentru a obține un sos gros.

Deși în Italia ragù alla bolognese nu se folosește cu spaghete (ci, în mod tradițional, cu paste plate, cum ar fi tagliatelle), așa-numitele „Spaghette bolognese” au devenit un fel de mâncare popular aproape peste tot în lume.

Ingrediente pentru paste bolognese de post

– 3 linguri de ulei de măsline

– 1 ceapă

– 1-2 tulpini de țelină

– 1 morcov

– 1/2 fenicul (opțional)

– 1/3 cană (50 g) de nuci

– 4 linguri de pastă de tomate

– 1/2 cană (120 ml) de vin roșu (opțional)

– 1 cană (180 g) linte maro

– aproximativ 400 g de roșii

– 1 l de bulion de legume

– 2 frunze de dafin

– 1 crenguță de rozmarin

– 1 linguriță de oregano uscat

– sare și piper

– 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

– paste la alegere

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paul Köber | vegan recipes (@herbifoods)

Mod de preparare

Pentru început, se sotează ceapa, țelina, morcovul și feniculul tocate mărunt timp de aproximativ 10-15 minute, până se înmoaie complet. Adăugați nucile și pasta de tomate și mai gătiți câteva minute. Adăugați apoi în tigaie vinul roșu. Ulterior, completați cu restul ingredientelor și aduceți la temperatura de fierbere. Lăsați ragu-ul vegetarian pe bază de linte să fiarbă la foc mic timp de 1 oră (sau mai mult) până când lintea este complet gătită.

Abia după aceea, puneți apă cu sare la fiert într-o oală încăpătoare și gătiți pastele cu un minut mai puțin decât instrucțiunile de pe ambalaj. În final, combinați sosul și pastele într-o tigaie, opțional adăugați un strop de apă pentru paste pentru a slăbi sosul.
 Serviți cu parmezan vegan, busuioc proaspăt sau pătrunjel.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre