Penne cu zucchini la tigaie, file de ton, parmezan și nuci

E rețeta ideală când vreți să preparați ceva rapid, gustos și aspectuos. Penne cu zucchini la tigaie, file de ton, parmezan și nuci.
250 g penne, 150 g unt, 1 ceapă roșie, 1 linguriță zahăr brun, 1 lingură oțet balsamic, sare, piper, 1 cățel de usturoi, 1 zucchini verde, 100 g parmezan ras, 50 g nuci, 150 g file de ton în ulei de măsline
Se toacă ceapa julien și se călește în puțin unt, iar când este pătrunsă, se adaugă zahărul brun și după topirea acestuia, oțetul balsamic.
Dovlecelul se taie în fâșii puțin mai mari decât pastele, așa încât să se vadă frumos coaja verde închis și se trag fâșiile ușor la tigaie.
Separat, pennele se fierb în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine și se trag la tigaie în unt topit și parfumat cu un cățel de usturoi zdrobit. Pentru servire, se presară peste ele nucă măcinată, amestecată cu parmezan ras și fileul de ton scurs. Apoi se adaugă ceapa caramelizată și fâșiile de zucchini.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook