Piept de pui crocant, cu fulgi de porumb
Ingrediente:
– 2 bucăți mari de piept de pui
– 3 ouă
– 2 căni de fulgi de porumb aurii
– 2 linguri de amidon
Pentru marinarea cărnii:
– o cană de lapte
– 2 linguri de praf de usturoi
– 1 linguriță (sau mai puțin) de chilli iute
– o lingură de boia
– o lingura de piper
Primul pas este marinarea puiului: amestecați bine toate ingredientele pentru sos.
Apoi, tăiați carnea fâșii pe lung și puneți-o în sos. Pentru un gust mai persistent, băgați oala în frigider, acoperită cu o pungă și lăsați-o la marinat o zi. Dacă nu vă grăbiți cu masa și dacă vreți ca puiul să aibă un gust cu adevărat deosebit.
Când carnea e gata îmbibată, se face un sos din ouăle bătute, jumătate din cănița de fulgi și amidon. Puneți după gust puțină sare și un pic de piper.
Atenție să nu-l faceți prea picant! Sosul trebuie făcut destul de gros, pentru ca fulgii de porumb să stea cât mai „fixați” pe carne.
Finalul suna cam așa: dați carnea întâi prin amestecul de ou cu fulgi, apoi prin fulgii de porumb și aruncați-o într-o baie de ulei încins! În câteva minute e gata!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook