Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta plăcintei crocante cu vișine de la McDonalds. Nu e greu de făcut

Rețeta plăcintei crocante cu vișine de la McDonalds. Nu e greu de făcut
Dincolo de burgerii după care o întreagă planetă se dă în vânt, și pe lângă cartofii prăjiți legendari, lanțul de restaurante McDonals e celebru pentru deserturi. Plăcinta cu vișine e mult lăudată.

Apetisantă, cu o umplutură cremoasă delicioasă, așa se prezintă plăcinta crocantă cu vișine de la McDonalds. Vestea bună este că o puteți prepara singuri, acasă. Nu e greu deloc, iar în acest moment chiar e de profitat, având în vedere că este sezonul acestor fructe minunate cu gust dulce- acrișor. Ana Ciornei, celebru bloger culinar, promite că, după ce veți găti numai o singură dată plăcinta, nu vă veți mai putea opri din mâncat și din preparat din nou.

Ce trebuie să știți despre vișine

Vișinele sunt fructe de sezon cu multe beneficii pentru sănătate. Un motiv în plus să preparați rețeta. Studiile au sugerat că vișinele pot avea efecte antiinflamatorii, anticancerigene și de protecție a inimii datorita conținutului lor de antioxidanți. În plus, vișinele conțin puține calorii și multe fibre, ceea ce oferă un plus sănătos pentru o alimentație echilibrată.

Rețetă pentru plăcinta crocantă cu vișine de la McDonalds

Ingrediente: 500 g vișine fără sâmburi (dacă preparați rețeta în extrasezon, puteți folosi aceeași cantitate de vișine congelate), 85 g zahăr, 25 g amidon, 800 g aluat foietaj, un ou, zahăr brun (opțional).

Mod de preparare: puneți într-o oală vișinele, cele 85g de zahăr și amidonul, și dați la foc mic. Amestecați constant până ce fructele se înmoaie puțin și se leagă amestecul. Rezultatul va fi un amestec de fructe lucioase și gustoase. Dați apoi deoparte, mutați amestecul într-un bol, pentru a se răci mai repede.  

Între timp, desfaceți aluatul foietaj și tăiați-l în 9 bucăți egale (3 fâșii pe lungime, tăiate fiecare în 3 părți egale). Întindeți fiecare dreptunghi cu sucitorul, bine, apoi puneți conținutul, pe una din jumătăți. Puneți cam 3 linguri de vișine în fiecare plăcintă. Aveți grijă să lăsați marginea liberă. Ungeți marginea dreptunghiului de aluat cu albuș de ou, apoi pliați în două, pe lungime, și presați marginile, pentru a se lipi bine plăcinta și a sigila umplutura. Presați cu o furculiță, ca în video.

După ce le puneți în tavă mai trebuie doar să le ungeți cu puțin gălbenuș de ou și să presărați deasupra zahăr brun, opțional, pentru a obține o crustă și mai crocantă. Dacă nu vreți să se umfle prea tare, țineți-le la congelator 10 minute înainte de a le coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20 de minute.

Sursa: Instagram / Kitchen Affair

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre