Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcinta dobrogeană reinventată

Plăcinta dobrogeană reinventată
Lunile trecute, Vladuț a răsfățat audiența cu un produs tradițional românesc. Dar a adaptat puțin rețeta pentru a o face și mai interesantă.

Plăcinta dobrogeană reinventată a lui Vlăduț, de la Neatza cu Răzvan și Dani, merită încercată acasă. Dacă ați fost pe litoralul românesc, sigur ați avut șansa să vă delectați cu varianta originală. Nu există patiserie pe malul mării care să nu o prepare.

Ingrediente pentru Plăcintă dobrogeană reinventată

Pentru aluat: făină
foarte puțin zahăr
sare
oțet
unt
margarină

Pentru umplutură: brânză telemea
brânză de vaci
ouă

șvaiter

Mod de preparare

Se frământă aluatul, după care se lasă să se „odihnească”, iar apoi se împachteaza cu unt sau cu margarină de două sau de trei ori. Manevra e necesară pentru a se expanda ușor în timpul coacerii.

Separat, amestecăm brânza telemea cu cea de vaci în proporții egale (folosim jumătate din fiecare). Ulterior, adăugăm ouăle. Se folosesc atâtea câte sunt necesare pentru a lega umplutura. Plus un albuș. de gălbenuș vom avea nevoie, separat, la final. După ce s-a „odihnit” aluatul, împăturim plăcinta cu umplutura la mijloc. I se poate da orice formă doriți. Plăcinta dobrogeană poate fi porționată, poate avea forme rotunde, triunghiulare sau pătrate. Sau se poate găti în tavă, și tăia bucăți, la final.

O băgăm la cuptor, la 220 de grade, până se rumenește foarte bine. Însă înainte de a o baga la cuptor, trebuie să o ungem bine cu gălbenuș de ou. În gălbenușul de ou se adaugă un praf de sare, pentru a se încetini procesul de rumenire a plăcintei. Opțional, se rade șvaițer deasupra.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre