Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcinte irezistibile cu brânză și spanac ca în inima Turciei. Rețeta perfectă pentru o cină cu prietenii

Plăcinte irezistibile cu brânză și spanac ca în inima Turciei. Rețeta perfectă pentru o cină cu prietenii
S-a dus vestea în toată lumea de bunătatea plăcintelor turcești cu brânză și spanac. Rețeta e delicioasă și simplu de realizat.

Mâncare tradițională turcească, plăcintele cu brânză și spanac vor deveni preferatele oricui le încearcă. Se pot prepara și cu carne de vită sau miel condimentată, dar și carne de pui, porc sau curcan. Sunt un deliciu. Iată rețeta gospodinelor care știu să-și cinstească invitații.

Ingredientele necesare

Plăcinte irezistibile cu brânză și spanac ca în inima Turciei. Rețeta perfectă pentru o cină cu prietenii
Nimeni nu poate refuza plăcintele turcești cu spanac și brânză

Pentru a pregăti delicioasele plăcinte turcești cu spanac și brânză aveți nevoie de următoarele ingrediente: 375 g făină, 85 ml ulei de măsline, 180 ml apă, ½ linguriță cu sare. Pentru umplutură vă sunt necesare 300 g spanac, 2 căței de usturoi, tocați mărunt, 2 ouă, 1 linguriță cu piper negru, 300 g brânză feta, 200 g mozzarella mărunțită.

Dacă vreți să umpleți plăcintele cu carne, aveți nevoie de 1 lingură cu ulei de măsline, 2 căței de usturoi , tocați mărunt, 1 ceapă, tocată mărunt, 500 g carne de vită sau miel bine mărunțită, 1 ardei gras tocat, 100 g spanac, 1-2 lingurițe cu pudră de chimen, 1 linguriță cu paprika, piper cayenne după preferință, ¾ lingriță cu sare și piper, 1 lingură cu apă, 120 g feta. Opțional: felii de lămâie.

Mod de preparare

Amestecați bine făina, uleiul, sarea și apa până când aluatul devine neted, dar aveți grijă să nu fie lipicios. Acoperiți și lăsați să se odihnească 20 de minute. Presărați suprafața de lucru cu făină. Tăiați aluatul în 4 bucăți, întindeți într-un dreptunghi de 35 cm/20 cm.

Cum se prepară umplutura cu carne

Plăcinte irezistibile cu brânză și spanac ca în inima Turciei. Rețeta perfectă pentru o cină cu prietenii
Vreți să vă încântați invitații? Oferiți-le o plăcintă turcească cu carne!

Pentru a pregăti umplutura de carne încălziți ulei într-o tigaie la foc mare și puneți ceapa și usturoiul. Gătiți un minut, apoi adăugați ardeiul gras și mai gătiți timp de două minute.

Adăugați și carnea de vită și lăsați pe foc până când carnea capătă o culoare maro. Gustați, să fie fiartă. Puneți chimen, paprika, boia (dacă folosiți), sare, piper și apă. Gătiți timp de două minute. Se adaugă și spanacul și se mai lasă pe foc până se gătește și acesta. Lăsați la răcit.

Cum se prepară umplutura de spanac și feta

Se pun spanacul, usturoiul, oul și piperul într-un castron. Se amestecă bine, apoi se adaugă feta și mozzarella și se amestecă din nou până se întrepătrund aromele. Întindeți aluatul și umpleți pe jumătate cu carne sau brânză și spanac.

Îndoiți cealaltă parte a foii pentru a acoperi umplutura. Presați marginile, pentru ca aerul prins în interior să fie eliminat. Pentru a se sigila bine, folosiți puțină apă dacă e nevoie.

Plăcintele se gătesc până devin aurii și crocante

Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și puneți plăcintele. Puneți două linguri cu ulei într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, lăsați să se încălzească și puneți plăcintele la prăjit.

Gătiți, apăsând ușor, inclusiv marginile, până devin aurii și crocante adică aproximativ trei minute. Întoarceți și gătiți alte trei minute, apăsând ușor. Pentru un gust extraordinar, plăcinta se servește cu felii de lămâie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri