Mâncare tradițională turcească, plăcintele cu brânză și spanac vor deveni preferatele oricui le încearcă. Se pot prepara și cu carne de vită sau miel condimentată, dar și carne de pui, porc sau curcan. Sunt un deliciu. Iată rețeta gospodinelor care știu să-și cinstească invitații.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti delicioasele plăcinte turcești cu spanac și brânză aveți nevoie de următoarele ingrediente: 375 g făină, 85 ml ulei de măsline, 180 ml apă, ½ linguriță cu sare. Pentru umplutură vă sunt necesare 300 g spanac, 2 căței de usturoi, tocați mărunt, 2 ouă, 1 linguriță cu piper negru, 300 g brânză feta, 200 g mozzarella mărunțită.
Dacă vreți să umpleți plăcintele cu carne, aveți nevoie de 1 lingură cu ulei de măsline, 2 căței de usturoi , tocați mărunt, 1 ceapă, tocată mărunt, 500 g carne de vită sau miel bine mărunțită, 1 ardei gras tocat, 100 g spanac, 1-2 lingurițe cu pudră de chimen, 1 linguriță cu paprika, piper cayenne după preferință, ¾ lingriță cu sare și piper, 1 lingură cu apă, 120 g feta. Opțional: felii de lămâie.
Mod de preparare
Amestecați bine făina, uleiul, sarea și apa până când aluatul devine neted, dar aveți grijă să nu fie lipicios. Acoperiți și lăsați să se odihnească 20 de minute. Presărați suprafața de lucru cu făină. Tăiați aluatul în 4 bucăți, întindeți într-un dreptunghi de 35 cm/20 cm.
Cum se prepară umplutura cu carne
Pentru a pregăti umplutura de carne încălziți ulei într-o tigaie la foc mare și puneți ceapa și usturoiul. Gătiți un minut, apoi adăugați ardeiul gras și mai gătiți timp de două minute.
Adăugați și carnea de vită și lăsați pe foc până când carnea capătă o culoare maro. Gustați, să fie fiartă. Puneți chimen, paprika, boia (dacă folosiți), sare, piper și apă. Gătiți timp de două minute. Se adaugă și spanacul și se mai lasă pe foc până se gătește și acesta. Lăsați la răcit.
Cum se prepară umplutura de spanac și feta
Se pun spanacul, usturoiul, oul și piperul într-un castron. Se amestecă bine, apoi se adaugă feta și mozzarella și se amestecă din nou până se întrepătrund aromele. Întindeți aluatul și umpleți pe jumătate cu carne sau brânză și spanac.
Îndoiți cealaltă parte a foii pentru a acoperi umplutura. Presați marginile, pentru ca aerul prins în interior să fie eliminat. Pentru a se sigila bine, folosiți puțină apă dacă e nevoie.
Plăcintele se gătesc până devin aurii și crocante
Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și puneți plăcintele. Puneți două linguri cu ulei într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, lăsați să se încălzească și puneți plăcintele la prăjit.
Gătiți, apăsând ușor, inclusiv marginile, până devin aurii și crocante adică aproximativ trei minute. Întoarceți și gătiți alte trei minute, apăsând ușor. Pentru un gust extraordinar, plăcinta se servește cu felii de lămâie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Imagini senzaționale cu Adi Minune. Manelistul, așa cum nu l-ați mai văzut
- Ponta, la inaugurarea lui Trump. Ironii pentru Anca Alexandrescu
- Anunţ devastator despre Simona Halep! Verdict dur pentru fostul lider mondial WTA
- Vești proaste pentru românii cu venituri mici! Se taie din ajutoare
- Călin Georgescu, OUT! Nu poate candida din nou. Vine ordin de la CCR
- Se dau 1500 de lei ajutor de la stat pentru motorină sau benzină! Trebuie să completezi o cerere ca să te î...
- Călin Georgescu, un lider cu o „foame de putere” remarcabilă
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
- Blue Monday - Cea mai depresivă zi din an
- Andreea Bănică, în costum de baie la munte: Cum a reacționat Lucian Mitrea când a văzut-o în f...