Simona Ionescu / Redactor Șef

Chifle cu iaurt și brânză care dau dependență. Iată cum se prepară Bouikos

Chifle cu iaurt și brânză care dau dependență. Iată cum se prepară Bouikos
Sunt pufoase, cremoase, crocante la suprafață. Sunt un adevărat deliciu, și asta o spune oricine le-a încercat. Merită să testați acest aperitiv – gustare de care nu vă veți mai sătura.

Chiflele cu iaurt și brânză Bouikos dau dependență, spun toți cei care le-au gustat. Pe cât sunt de delicioase, pe atât sunt de simplu de preparat. Durează doar câteva minute, iar coacerea, mai puțin de jumătate de oră. Născute în zona Balcanilor, plăcințelele sărate adună tot ce e mai bun în bucătărie, având câteva ingrediente simple.

Ingrediente pentru Bouikos

– 2 căni de făină 

– 1 linguriță de praf de copt 

– 140 g brânză de vaci 

– 250 g brânză feta sfărâmată 

– 1,5 căni de mozzarella rasă 

– 1/4 cană de ulei de măsline 

– 1/4 cană de lapte 

– 2 ouă 

– 1 linguriță de sare 

– 1 linguriță de pudră de usturoi 

– 5 – 6 frunze proaspete de busuioc, tocate 

– 1 lingură de semințe de susan (pentru topping) 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RUHAMA SHITRIT (@ruhamasfood)

Mod de preparare

Asigurați-vă că toate ingredientele au stat o oră la temperatura camerei, pentru a se putea combina optim în momentul gătitului. Puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați-le cu o lingură. Frământați amestecul cu mâinile până când toate ingredientele sunt bine încorporate într-o masă omogenă. Dacă doriți, puteți face acest lucru și folosind un mixer de aluat.

În timp ce pregătiți amestecul, preîncălziți cuptorul la 200°C și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Folosind o lingură de înghețată unsă cu puțin ulei, începeți să puneți porții de aluat pe tavă, la distanță egală. În timpul coacerii, acestea nu se vor întinde prea mult, dar nici nu vreți să se lipească, pentru a arăta mai frumos, rotunde, ca niște globuri aurii.

Veți obține aproximativ 18 porții. Presărați semințele de susan deasupra, apoi coaceți delicioasele Bouikos cu iaurt și amestec de brânză în cuptor la 200°C timp de 25 de minute sau până când capătă o culoare aurie frumoasă. Opțional, în locul uleiului, se poate folosi aceeași cantitate de unt, dacă este mai la îndemână. Ideea este că o grăsime este absolut necesară pentru a obține rețeta în varianta sa optimă.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre