Simona Ionescu / Redactor Șef

Rulada cu iaurt grecesc, un desert gata imediat

Rulada cu iaurt grecesc, un desert gata imediat
Acest desert combină bogăția unei creme de iaurt cu un gust intens. Este perfect pentru zilele calde sau ca o gustare ușoară și sofisticată după masă, în orice anotimp. Avantajul este că ingredientele pot fi găsite oricând în supermarket.

Grecii sunt fani ai acestei rulade care conține celebrul lor iaurt special. În plus, crema este o încântare pentru papilele gustative. Rulada are un aspect mai puțin obișnuit, dar se prepară foarte ușor.

Amintim că iaurtul grecesc diferă de alte iaurturi, deoarece trece printr-un proces diferit pentru a elimina zerul, ceea ce îl face să conțină mai puțin zahăr decât iaurtul obișnuit. Consumul de iaurt grecesc poate fi benefic pentru sănătate grație nutrienților pe care îi conține, incluzând: calciu, proteine, probiotice, iod, vitamina B-12. Iaurtul grecesc este bogat în proteine, astfel încât poate ajuta la senzația de sațietate mult mai rapid decât de obicei. Cercetările arată că după o masă cu un nivel ridicat de proteine, putem mânca mai puțin pe parcursul zilei. 

Ingrediente pentru rulada cu iaurt grecesc

Blat

– Ouă: 5 bucăți 

– Sare: 3 g 

– Zahăr: 50 g 

– Făină: 180 g 

– Lapte: 400 ml 

Cremă 

– Ou: 1 

– Iaurt grecesc: 350 g 

– Zahăr: 50 g 

– Zahăr vanilat: 10 g 

– Amidon de porumb: 30 g 

– Unt: 40 g 

Mod de preparare

Pentru a începe să preparați rețeta, amestecați patru ouă cu sare, zahăr și făină, apoi adăugați laptele treptat, amestecând cu un tel. După ce toate ingredientele s-au combinat, acoperiți amestecul și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute. După acest interval, turnați aluatul într-o tavă de dimensiuni medii, acoperită cu hârtie de copt, și coaceți la foc mediu timp de 25 de minute. 

În acest timp, amestecați într-un vas termorezistent un ou cu zahăr, zahăr vanilat, amidon de porumb și iaurt grecesc. După ce ingredientele s-au combinat, fierbeți amestecul până când se îngroașă și capătă consistența unei budinci. În acest moment, adăugați untul, apoi dați deoparte și lăsați crema să se răcească la temperatura camerei timp de 30 de minute. După ce crema s-a răcit, scoateți aluatul din tavă și răsturnați-l cu partea inferioară în sus. Întindeți uniform crema pe întreaga suprafață a blatului, apoi rulați-l cu grijă. Dați rulada la frigider timp de 30 de minute înainte de a o servi.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre