Aceasta este rețeta unei prăjituri fine și surprinzătoare. E ușor de preparat, iar gustul dat de gemul de caise, în combinație cu nucile din bezea, e ceva cu adevărat spectaculos.
Ingrediente pentru Prăjitura Figaro
Pentru aluatul fraged (tavă 23/36 cm): 5 gălbenușuri, 100 g zahăr, 250 g unt cu 82% grăsime, un praf sare, 450-500 g făină, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță zeamă de lămâie
Pentru bezea cu nucă: 5 albușuri, 130 g zahăr, 200 g nucă măcinată fin, coaja și zeama de la o lămâie, un praf sare
În plus: 750-800 g gem de caise
Mod de preparare Prăjitura Figaro
Pentru aluat fraged, se freacă gălbenușurile cu un praf de sare. Apoi se adaugă zahărul și untul moale. Se amestecă până se omogenizează și se topește zahărul. Se adaugă bicarbonatul stins în zeamă de lămâie, și se încorporează, treptat, făina.
Aluatul obținut de dă la rece învelit în folie, pentru 20-30 de minute, apoi se întinde în tava tapetată cu unt și se unge cu gemul de caise.
Pentru bezeaua cu nucă, se bat spumă albușurile presărate cu sare. Apoi se adaugă, treptat, zahărul, coaja și zeama de lămâie. Se mixează până se obține o bezea fermă. Se adaugă nuca măcinată și se amestecă încet, cu o spatulă. Apoi bezeaua se întinde peste gemul de caise.
Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. Se porționează rece și, opțional, se pudrează cu zahăr.
Sursa. Chefi la cuțite
Viața extraordinară a ginerelui playboy al lui Trump. Acum ies la iveală detalii
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook