Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura Parlament, desertul rafinat și gustos. Rețeta unui dulce perfect. Trucuri mai puțin cunoscute

Prăjitura Parlament, desertul rafinat și gustos. Rețeta unui dulce perfect. Trucuri mai puțin cunoscute
O puteți servi în orice sezon și vă veți reaminti de bucuria copilăriei. Cu rețeta prăjiturii Parlament nu dați greș niciodată.

Apreciată pentru bogăția gustului și combinația perfectă de arome, prăjitura Parlament e tot ce aveți nevoie pentru o seară dulce alături de prieteni. Iată cât de simplă e rețeta.

Ingredientele necesare

Pentru blat aveți nevoie de: 2 căni cu nucă prăjită, 7 ouă, 7 linguri cu zahăr, 7 liguri cu nucă măcinată, 3 linguri cu făină, 1 plic praf de copt. Pentru a obține cremă vă sunt necesare 200 g cremă de ciocolată, biscuiți simpli, 7 gălbenușuri, 300 ml frișcă, 7 linguri cu zahăr, 3 linguri cu apă.

Mod de preparare:

Începeți prepararea prăjiturii Parlament prin a pune nucile la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Separați albușurile de gălbenușuri și bateți gălbenușurile până se transformă într-o spumă tare.

Adăugați și zahărul și mixați până când acesta este complet topit. Puneți și nuca măcinată, făina și praful de copt și amestecați bine folosind o lingură de lemn. Compoziția se toarnă peste nucile prăjite din tavă și se lasă la cuptor în jur de 25-30 de minute. Veți verifica dacă blatul este copt, folosind testul scobitoarei.

Cum se pregătește crema

Prăjitura Parlament, dulcele perfect al copilăriei

Pentru a pregăti crema, mixați gălbenușurile cu zahărul până când veți obține o pastă foarte fină. Adăugați apa și amestecați în continuare. Compoziția se pune pe abur și se va amesteca în jur de un sfert de oră până se va îngroșa.

Lăsați apoi să se răcească. Bateți bine frișca și încorporați doar după ce gălbenușurile s-au răcit. Blatul se va întoarce cu partea de nucă în sus, apoi se întinde crema de ciocolată. Peste ciocolată se vor pune biscuiții, care în prealabil au fost înmuiați în lapte cald sau cafea.

Peste biscuiți se va așeza crema de gălbenușuri și frișcă. La final, se presară ciocolată rasă. Prăjitura Parlament se va introduce în frigider pentru câteva ore. Când vreți să o serviți, tăiați folosind un cuțit înmuiat în apă caldă.

Trucuri pentru o aromă desăvârșită

Pentru a da prăjiturii Parlament un gust special, puteți să îndulciți blatul cu esență de migdale sau vanilie. Dacă nu vreți să folosiți cremă de ciocolată, puteți alege orice altă cremă doriți. Biscuiții pot fi înlocuiți cu pișcoturi care vor fi înmuiate în cafea aromată. Veți obține desertul perfect!

Sursă foto: delicatese.net

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri