Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură Parlament, pentru îndulcit aleșii neamului. Dar și pentru cele mai fine gusturi

Prăjitură Parlament, pentru îndulcit aleșii neamului. Dar și pentru cele mai fine gusturi
Se crede că rețeta a apărut cu 30 de ani în urmă, dar informații concrete despre delicioasa prăjitură Parlament nu se cunosc. Dar după ce o gustați, vă veți îndrăgostiți de acest desert.

E minunată, deși nu știu foarte multe lucruri despre ea. Prăjitura Parlament merită să stea pe mesele iubitorilor de dulciuri de calitate.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti gustoasa prăjitură Parlament, aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 4 albuşuri, 70 g zahăr, 50 g nucă măcinată, 150 g miez de nucă prăjită, 30 g făină, 5 g praf de copt. Pentru ganache vă sunt mai sunt necesare 100 g ciocolată, 100 g frişcă, 200 g biscuiţi petit beurre simpli. Pentru cremă: 4 gălbenuşuri, 50 g zahăr, 15 ml apă, 200 ml frişcă, întăritor de frişcă, esenţă de vanilie, cacao pudră pentru decor.

Mod de preparare

Puneți miezul de nucă în tigaie și prăjiți, apoi puneți într-o tavă pe o foaie de copt. Trebuie să aveți grijă ca nuca să fie împărțită în tavă în mod egal în toate părțile. Pregătiți o bezea din albușuri și zahăr și amestecați bine cu făina, praful de copt și nuca măcinată. Compoziția ce rezultă va fi așezată în tavă, peste nuca măcinat.

Istoria prăjiturii Parlament, învăluită în mister

Se introduce pentru un sfert de oră în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Rupeți ciocolata în bucăți, amestecați cu frișca și puneți pe foc, la bain marie. Amestecați continuu până obține un produs lucios, apoi lăsați la răcit. Întindeți apoi compoziția, care se va îngroșa puțin după ce s-a răcit peste foaia de blat și puneți apoi biscuiții. Puneți preparatul deoparte și începeți să pregătiți crema, pezintă rețeta dulceromanie.ro .

Cum se pregătește crema

Gălbenușurile cu zahărul și apa se vor pune pe foc, tot la bain marie și se vor păstra până când compoziția va ajunge la 70 de grade Celsius. În toată această perioadă trebuie să aveți grijă să amestecați continuu. Dați jos de pe foc, puneți și vanilia și lăsați la răcit. Bateți foarte bine frișca și puneți și întăritorul pentru frișcă pentru a ieși produsul dorit, apoi amestecați cele două compoziții. Crema obținută va fi așezată peste biscuiți. Se nivelează totul, se adaugă pudra de cacao, după ce crema s-a întărit și se introduce la frigider. Veți ador acest desert.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre