Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitura pentru leneși. Rețetă la microunde

Prăjitura pentru leneși. Rețetă la microunde
O nouă modă în rândul adolescenților circulă pe TikTok și Instagram: rețete la microunde.

Preparatele la microunde devin celebre în toată lumea deoarece conțin puține ingrediente și se gătesc foarte rapid. Rețetele se pot modifica în funcție de preferințe, prin adăugarea a diferite toppinguri sau înlocuirea unui ingredient.

Una din rețetele virale în ultima vreme pe rețelele de socializare TikTok și Instagram este brownie la microunde sau “brownie la cană”. Toată lumea iubește ciocolata! Faptul că puteți prepara desert în mai puțin de 5 minute și îl puteți găti în 1 minut pare prea frumos pentru a fi adevărat, dar nu este!

Pentru un brownie delicios ai nevoie doar de: 3 linguri de făină, 3 linguri de zahăr, 3 linguri de cacao, 3 linguri de ulei de cocos, 3 linguri de apă, două linguri de bucățele de ciocolată și un praf de sare.

Printre rețetele virale se numără și cheesecake la microunde. Pentru o astfel de prăjitură la microunde în doar 5 minute ai nevoie de: o lingură de unt, 2 biscuiți mari (de preferat biscuiți digestivi sau biscuiți simplii), 4 linguri de cremă de brânză mascarpone, 2 linguri de zahăr, esență de vanilie.

Se prepară astfel:

Se adaugă untul într-un recipient și se topește la microunde, iar într-un bol separat se zdrobesc biscuiții. După ce untul s-a topit, se adaugă peste biscuiți și se amestecă bine, după care se presează pe fundul bolului cu o lingură. Se amestecă crema de brânză, zahărul și esența de vanilie și se toarnă peste blatul de biscuiți. Se pune totul la microunde 3 minute, apoi se lasă la răcit. Se adaugă fructe sau sosuri (caramel, ciocolată) ca topping în funcție de preferințe.

 

 

 

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre