Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură răsturnată cu cireșe, desertul în fața căruia nimeni nu poate rezista

Prăjitură răsturnată cu cireșe, desertul în fața căruia nimeni nu poate rezista
A început sezonul cireșelor, iar o prăjitură cu aceste fructe e un deliciu pentru orice persoană. Iată cât de repede se prepară.

Când vine vorba de o prăjitură parfumată cu cireșe, gospodinele se întrec în rețete. Iată o rețetă care va satisface toate gusturile.

Prăjitură răsturnată cu cireșe, desertul în fața căruia nimeni nu poate rezista

Pentru a prepara un asemenea desert delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg cireșe fără sâmburi, 130 g făină, 150 g zahăr + 120 g zahăr, 5 ouă, 50 g unt, 1 plic cu zahăr vanilat, sare.

Mod de preparare

Pentru început, turnați 150 g de zahăr într-o crăticioară și las-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se va scoate din cuptor atunci când zahărul devine caramel. Acesta se va turna apoi într-o tavă. Aveți grijă ca toată să fie tapetată cu zahărul ars. Lăsați tava să se răcească câteva minute, apoi adăugați cireșele, iar deasupra acestora puneți câteva bucățele de unt. Introduceți din nou la cuptor pentru câteva minute.

În acest timp, începeți să pregătiți compoziția pentru pandișpan. Separați albușurile de gălbenușuri, iar peste albușuri puneți puțină sare. Amestecați cu mixerul până ce acestea se transformă într-o spumă. Ulterior, puneți cele 120 g de zahăr rămase dar și zahărul vanilat. Mixați în continuare până ce veți constata că spuma s-a întărit. La final se adaugă gălbenușurile și mai mixează pentru câteva minute.

La final, răsturnați prăjitura pe un platou

Adăudați apoi făină și amestecați bine folosind o spatulă. Compoziția se va turna peste cireșe. Nivelați bine cu spatula și introduceți la cuptor pentru o jumătate de oră. Imediat ce o scoateți din cuptor, răsturnați prăjitura pe un platou, altfel tot caramelul va rămâne lipit de fundul tăvii. Pentru un gust desăvârșit, serviți cu zahăr pudră.

Beneficiile consumului de cireșe

Consumul de cireșe are nenumărate beneficii pentru organism. Acestea au rolul să scadă durerile musculare, dar și nivelul de colesterol. Tot cireșele vă ajută să aveți un somn mai liniștit și să scăpați de problemele hepatice. De asemenea, cireșele vă ajută să eliminați pietrele la rinichi, previn deshidratarea și au rol antiinflamator.

Sursă foto: unica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre