Simona Ionescu / Redactor Șef

Praz caramelizat cu pastă miso, un deliciu absolut

Praz caramelizat cu pastă miso, un deliciu absolut
Poate  că prazul nu intră neapărat în preferințele voastre când vă gândiți ce să mai faceți nou de mâncare, de aceea vă recomandăm această rețetă.

Prazul caramelizat cu pastă miso e un deliciu absolut. Prazul este bogat în nutrienți. E sărac în calorii, dar bogat în vitamine și minerale. O porție de 100 de grame de praz gătit are doar 31 de calorii, potrivit USDA. În același timp, este deosebit de bogat în carotenoizi din provitamina A, inclusiv beta caroten și conține inclusiv vitamina K1, care este necesară pentru coagularea sângelui și sănătatea inimii.

Celălalt ingredient principal al rețetei, pasta  miso este un condiment tradițional japonez. Este produs prin fermentarea boabelor de soia cu sare și kōji și uneori orez, orz, alge marine sau alte ingrediente.

Ingrediente (4 porții) pentru Praz caramelizat cu pastă miso

3 tulpini de praz medii, luați-i pe cei mai groși dacă puteți, va fi mai ușor de lucrat cu ei

1/3 cană de bulion de legume sau apă, plus mai mult după cum este necesar

1/4 până la 1/3 cană de apă

1 linguriță de semințe de fenicul, opțional

1 lingură de pastă miso albă (mai mult sau mai puțin, în funcție de tipul de miso pe care îl folosiți)

coajă și suc de lămâie

fistic sau semințe de susan prăjitesSare și piper

ulei de măsline

Mod de preparare

Tăiați rădăcinile frunzele de pe praz. Spălați bine tulpinile albe rămase și tăiați-le în rondele groase de 3 cm. Încălziți puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Puneți prazul feliat în tigaie și prăjiți-l timp de 5 până la 7 minute. Întoarceți-i și prăjiți-i încă 3 minute. Fiecare parte ar trebui să aibă o culoare maro-închis. Adăugați 1/3 cană de bulion de legume sau apă în tigaie, acoperiți tigaia și fierbeți prazul timp de 5 până la 7 minute sau până când lichidul s-a evaporat.

Adăugați pasta miso, semințele de fenicul, sarea, piperul și un strop de apă (aproximativ 1/4 până la 1/3 cană) peste prazul fiert. Învârtiți tigaia și fierbeți totul până când lichidul trece de la o consistență apoasă, la una lucioasă. Acest lucru va dura între 3 și 5 minute. Așezați prazul glazurat cu coajă de lămâie deasupra, suc de lămâie, sare, piper negru proaspăt măcinat și fistic sau semințe de susan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carolina Gelen (@carolinagelen)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre