Simona Ionescu / Redactor Șef

Pregătiți-vă de post. O rețetă de mâncare delicioasă de legume în care condimentele au rol principal

Pregătiți-vă de post. O rețetă de mâncare delicioasă de legume în care condimentele au rol principal
Această rețetă este atât de bună încât nu vă veți mai sătura de ea. În plus, este plină de substanțe hrănitoare pentru organism.

Recomandarea nutriționiștilor este să rezervați câteva zile pe săptămână unui meniu exclusiv vegetarian. Acest lucru aduce sănătate și hrănește corpul, deoarece legumele conțin o serie de substanțe importante pentru sănătate. Rețeta prezentată în cele ce urmează este o mâncare delicioasă de legume. Vestea bună e că poate fi servită ca atare sau poate fi folosită drept garnitură atunci când serviți preparate din carne. Mâncarea aceasta delicioasă de legume este și foarte frumos colorată, astfel încât va fi o bucurie și mai mare să o serviți.

Ingrediente pentru mâncare delicioasă de legume

– 3 căței de usturoi

– 40 g de ceapă roșie

– 125 g morcov, tăiat cubulețe

– 245g cartofi, tăiați în cubulețe

– 70 g dovlecel, tăiat în cubulețe

– 100g boabe de porumb (poate fi folosit și porumb congelat)

– 65g fasole verde (sau congelată), tăiată în cubulețe

– Pătrunjel

– 1 cană din lapte de migdale

– 70 ml de lapte de cocos

– 1 cană de bulion de legume (sau  vegeta)

– Paprika afumată

– Pulbere de ceapă

– Pulbere de usturoi

– Condiment japonez de curry

Modul de preparare al rețetei pentru mâncare delicioasă de legume

Ideal este să începeți prin a pune morcovul tăiat în cubulețe într-un abur, timp de aproximativ 5-10 minute pentru a accelera procesul de gătire. Tăiați în cubulețe toate legumele în timp ce morcovii sunt la aburi. Într-o oală de mărime medie, sotați ceapa și usturoiul până se înmoaie. Adăugați cartofii tăiați cubulețe, fasolea verde și porumbul.

Adăugați condimentele, cât de mult doriți. Din condimentul japonez de curry adăugați câteva linguri de ceai. Lăsați să se rumenească toate acestea împreună. Adăugați stocul de legume și laptele, adăugați dovleceii, morcovii și pătrunjelul. Lăsați totul să fiarbă, la foc mediu, timp de aproximativ 10-15 minute. În final, adăugați laptele de nucă de cocos, însă abia după ce cartofii au fiert și lăsați amestecul să mai fiarbă la foc mic încă 5 minute. Luați de pe foc și serviți.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre