Pui Kiev, rețeta care va deveni favorita familiei. Se topește în gură

Pui la cuptor? Șnițel de pui? Pui prăjit? Dacă iubiți gustul cărnii de pui, e momentul să pregătiți puiul Kiev. E nemaipomenit de gustos.
Pentru a pregăti rețeta tradițională de pui Kiev, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ⅓ cană cu unt, ½ linguriță cu piper negru măcinat, 1 linguriță cu pudră de usturoi, 3 piepți de pui fără piele și fără oase, 2 ouă.
Vă mai sunt necesare ¼ linguriță cu piper negru măcinat, ½ linguriță cu usturoi pudră, 1 linguriță cu mărar uscat, ¾ cană făină, ¾ cană cu pesmet uscat, ulei, ½ lămâie, tăiată felii, pătrunjel proaspăt tocat.
Amestecați 1/3 cană cu unt cu ½ linguriță cu piper și 1 linguriță cu praf de usturoi. Întindeți amestecul pe o folie de aluminiu și puneți în partea cea mai rece a congelatorului. Lăsați până se întărește. Îndepărtați toată grăsimea de pe pieptul de pui și tăiați în jumătate.
Bateți bine pieptul de pui. Când amestecul de unt este ferm, se scoate din congelator și se taie în 6 bucăți egale. Se pune o bucată de unt pe fiecare piept de pui. Se îndoaie marginile puiului și apoi se rulează pentru a înveli complet untul. Se fixează ruloul de pui cu scobitori.
Într-un bol bateți ouăle cu puțină apă până devin pufoase. Într-un bol separat, se amestecă 1/4 linguriță cu piper negru, 1/2 linguriță cu praf de usturoi, mărar și făină. Se tapetează bine puiul cu făina condimentată. Se înmoaie puiul presărat cu făină în amestecul de ouă și apoi se tăvălește prin pesmet. Se așază puiul acoperit pe o tavă și se introduce în frigider timp de 30 de minute.
Într-o tigaie, se încălzește uleiul și puneți puiul la prăjit pentru șase-șapte minute, apoi se întoarce și se prăjește până când puiul este auriu. Verificați ca interiorul preparatului să nu fie roz. Se servește imediat, garnisit cu o felie de lămâie și pătrunjel, simplu sau cu orice garnitură doriți.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook