Pulpe de curcan în aluat
Ingrediente friptură: 2 pulpe de curcan mari ( 2 kg), sare după gust, 5 căței de usturoi, 2 crenguțe de rozmarin, piper, boia de ardei dulce, coriandru măcinat, busuioc, oregano ( câte o linguriță din fiecare condiment măcinat).
Ingrediente aluat: 300 ml apă , 550 g făină, 1 linguriță sare, semințe de susan.
Preparare: Mai întîi pregătim pulpele. Le spălăm bine sub jet de apă, după care le condimentăm. Într-o farfurie amestecăm condimentele (piperul, boia de ardei, coriandru, sarea, busuioc, oregano). Cu mânile frecăm bine pulpele cu acest amestec. Cu ajutorul unui cuțit facem găuri pe suprafața pulpelor. În găurele introducem cățeii de usturoi. Sub piele punem crenguțele de rozmarin. Lăsăm pulpele să se pătrundă de aroma mirodeniilor, în frigider timp de o oră.
Simona Halep și Sorana Cîrstea îngroapă securea războiului
Alina Pușcaș dezvăluie secretul siluetei de fotomodel. Exclusiv
Între timp facem aluatul. Amestecăm ingredientele pentru aluat. Formăm o cocă moale. O punem la rece în peliculă alimentară până vom avea nevoie de ea.
După ce pulpele s-au condimentat, le învelim mai întâi în hîrtie pentru copt, apoi în folie de aluminiu. Le punem timp de 1 oră pe grill acoperit cu capac sau în cuptor. Peste 1 oră dezvelim pulpele de hârtie și de folie și le lăsăm încă 10 – 15 min.
Între timp, divizăm coca de aluat în 2 bile. Fiecare bilă o întindem cu sucitorul. Punem pulpa pe foaia de aluat și o învelim toată. Le punem pe o tavă tapetată cu hîrtie. Ungem aluatul cu gălbenuș de ou și o presurăm cu semințe de susan. Punem pulpele învelite de aluat în cuptor până crusta de aluat se va rumeni frumos la suprafață.
Sursa: Bunica.md
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook