Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă: Brioșe cu zmeură și ciocolată albă

Rețetă: Brioșe cu zmeură și ciocolată albă
Aceste brioșe sunt niște adevărate premiante ale aromelor. Sunt minunate pentru a de oferi drept gustare copiilor, sau pentru a vă răsfăța cu ele, la cafea sau ceai.

Rețeta de brioșe cu zmeură și ciocolată albă prezentată e una dietetică și ideală pentru sportivi. Nu conține zahăr. Sunt ideale și în această perioadă de post. Aroma  de ciocolată albă o primesc dintr-o pudră proteică. Dar dacă doriți să adăugați niște chipsuri de ciocolată în brioșe, este o idee minunată. Conform rețetei vor rezulta 10 – 12 brioșe.

Ingrediente  pentru brioșe cu zmeură și ciocolată albă

-1/3 cană de margarină light ( 80g)

-2 ouă

-3/4 cană de îndulcitor natural

(cum ar fi ștevie sau Xylitol – 140g)

-210 g de făină cu factor de creștere

-40 g de ciocolată albă / pudră proteică cu aceeași aromă

-1/2 cană de lapte de migdale

-100-150 g zmeură congelată

Topping

-50g făină

-35g îndulcitor sau zahăr granulat

-30g unt

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190-c. Tapetați 12 cupe de brioșe cu garnituri de hârtie/silicon sau folosiți o tavă de silicon pentru brioșe și dați-le deoparte. Într-un castron mare de amestecare, bateți împreună margarina și îndulcitorul, până când amestecul e ușor și pufos. Adăugați ouăle unul câte unul, amestecați după fiecare. Adăugați făina, proteinele și sarea. Amestecați bine cu o spatulă. Încorporați laptele, și extractul de vanilie, amestecând doar până la omogenizare.

Într-un bol, amestecați fructele de pădure cu 1 lingură de făină. Puneți deoparte o mână de fructe de pădure pentru topping apoi amestecați restul fructelor de pădure în aluat. Umpleți formele de brioșe cu 3/4, folosind tot aluatul. Împărțiți zmeura rămasă între formele de brioșe, presând ușor în aluat.

Pentru topping, într-un bol mic combinați ingredientele. Se amestecă cu o furculiță. Puneți amestecul în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde ( sau gătiți-l într-o tigaie) și apoi fărâmițați din nou cu furculița pentru a obține un amestec crumble. Acesta se distribuie peste aluatul de brioșe. Coaceți brioșele timp de 25-30 de minute, până când sunt foarte ușor aurii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noa (@noashealthyeats)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre