Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta care revoluționează felul în care mâncăm. E economică, e prietenoasă cu mediul și e declicioasă: „Tartă – salată cu aluat foietaj”

Rețeta care revoluționează felul în care mâncăm. E economică, e prietenoasă cu mediul și e declicioasă: „Tartă – salată cu aluat foietaj”
Nu aveți suficient timp pentru a găti? Noroc că există aluat de foietaj gata preparat. Tot ce trebuie să faci este să îl umpli și gata!

Pentru această tartă – salată s-au folosit puține ingrediente, unele din cele „uitate” în frigider  o vreme. Și numai bune pentru a le reinventa, combătând astfel, cu succes, risipa alimentară.

Cartofii sunt un aliment extrem de util în diete, pentru că au puține calorii. Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kilocalorii. În plus, combinați cu unt de fistic, se transformă într-o masă hrănitoare și apetisantă.

𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢𝐞𝐧𝐭e pentru Tartă – salată cu aluat foietaj

1 aluat foietaj, preferabil cumpărat deja în formă rotundă

150 g de dovlecei cruzi;

220 g de cartofi fierți;

2 ouă;

70g lapte semidegresat sau lapte  vegetal ;

2/3 linguri de parmezan;

Sare după gust

100 g de șuncă gătită

100 g de brânză care se întinde la cald ( mozzarella poate fi o bună opțiune)

Mod de preparare

Mai întâi se fierb cartofii cu tot cu coajă, apoi se lasă să se răcească, se decojesc și se taie sub formă de felii cu o grosime de aproximativ jumătate de centimetru. Se taie dovleceii cu ajutorul unei mandoline, întotdeauna în rondele. Întindeți aluatul de foietaj pe fundul tăvii pentru tartă, apoi înțepați-l cu o furculiță. Se așază cartofii peste aluat, apoi șunca fiartă, brânza și apoi dovleceii (pot fi lăsați cruzi, s-au copt bine în cuptor).

Separat, se bat două ouă cu laptele, sarea și parmezanul și se toarnă peste aluat. Se închid marginile și se înțeapă și ele cu o furculiță. Se pune la suprafață o lingură sau mai mult de parmezan. Tartă – salată cu aluat foietaj se coace în cuptor la 190 de grade timp de aproximativ 20 – 25 de minute.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre