Piept de pui gratinat. Un deliciu simplu, numai bun de preparat după masa copioasă de Revelion

Rețeta de piept de pui gratinat vă oferă mâncare pentru întreaga familie, de dietă. O porție nu are 300 de calorii. În plus, această rețetă este ușor de pregătit.
5 bucăți de piept de pui dezosate și fără piele
2 linguri de ulei de măsline
1 cană de spanac tocat
120 g de brânză cremă
1/3 cană de smântână groasă
1/2 linguriță de praf de usturoi
1/2 linguriță de cimbru uscat
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de praf de ceapă
1/4 linguriță de piper negru
1/3 cană de brânză parmezan rasă
1 cană de brânză mozzarella
1 lingură de cimbru proaspăt tocat pentru garnitură
View this post on Instagram
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C.
Într-un vas, adăugați crema de brânză înmuiată, spanacul tocat, smântâna groasă, brânza parmezan, sarea, cimbrul, pudra de usturoi, pudra de ceapă și piperul negru într-un bol mare de amestecare. Amestecați cu o spatulă totul, până când este ingredientele sunt complet încorporate.
Într-o tavă de copt, adăugați pieptul de pui, uleiul de măsline, un vârf de cuțit de sare și piper. Apoi amestecați pentru a distribui uniform condimentele deasupra cărnii. Așezați amestecul de spanac cu brânză peste pui și întindeți-l uniform acoperind suprafața cărnii.
Acoperiți apoi totul cu felii de brânză mozzarella. După ce ați făcut acest lucru, introduceți tava în cuptorul preîncălzit. Coaceți pieptul de pui gratinat timp de 25 – 30 de minute sau până când vedeți că s-a format o crustă ușor arămie. După ce este complet copt puiul, presărați deasupra puțin cimbru proaspăt tocat și savurați.
Calorii 287
Total grăsimi 21.9g
Carbohidrați totali 2.4g
Fibre dietetice 0.2g
Proteine 22.5g
Sodiu 658mg
Carbohidrați net 2.2g
Sursa: Instagram