Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta de baghete cu măsline e foarte simplă

Rețeta de baghete cu măsline e foarte simplă
Nu putem rămâne niciodată indiferenți în fața unei bucăți de pâine caldă, aburindă și plină de miresme. Iar când a fost îmbogățită cu ulei aromat, cu atât mai mult rețeta devine specială.

Aceste baghete cu măsline și ulei de măsline combină perfect un miez extrem de pufos cu o crustă crocantă, aducând pe masă aromele mediteraneene pe care le iubește așa de mult toată lumea. Chiar dacă sunt cu drojdie, și necesită timp să dospească, baghetele acestea se prepară relativ repede și nu veți obosi frământându-le. În final, aceste baghete cu măsline oferă un adevărat răsfăț atunci când sunt rupte cât sunt încă fierbinți și servite cu unt sărat, de exemplu. Rețeta e simplu de pregătit.

Ingrediente pentru 3 baghete cu măsline

500 g făină

350 ml apă călduță

10 g drojdie

5 g zahăr

10 g sare

50 g măsline fără sâmburi, tocate (ideal e să aveți mai multe sortimente)

Opțional: ulei de măsline și făină pentru pudrat, dar și frunze de mirodenii

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨GRETA | Food blogger (@demancare)

Mod de preparare

Într-un bol, combinați apa călduță, drojdia, zahărul și făina, amestecând până obțineți un aluat moale, ușor lipicios, dar omogen. Acoperiți vasul în care ați preparat amestecul și lăsați aluatul să crească timp de 30 de minute. Adăugați apoi sarea și măslinele, eventual și câteva frunze de rozmarin sau cimbru, apoi frământați ușor pentru 2 – 3 minute. Nu trebuie să frământați mai mult.

Acoperiți vasul cu aluatul din nou și lăsați la dospit pentru o oră. Între timp, preîncălziți cuptorul la 190 – 200°C, cu căldură sus și jos și ventilator pornit (dacă aveți astfel de opțini). Pe o suprafață unsă cu ulei de măsline, împărțiți aluatul în 3 părți egale. Presărați făină și formați 3 baghete, fără să vă stresați să fie perfecte, rulându-le pe lungime.

Pulverizați puțin ulei de măsline peste ele, acoperiți și lăsați-le să mai dospească 30 de minute pe hârtie de copt, direct în tavă. Coaceți baghetele timp de 25 – 30 de minute sau până când devin aurii-maronii și crocante. Lăsați-le apoi să se răcească 10 – 15 minute înainte de a le tăia.

Sursa: Instagram / @demancare

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre