Aceste baghete cu măsline și ulei de măsline combină perfect un miez extrem de pufos cu o crustă crocantă, aducând pe masă aromele mediteraneene pe care le iubește așa de mult toată lumea. Chiar dacă sunt cu drojdie, și necesită timp să dospească, baghetele acestea se prepară relativ repede și nu veți obosi frământându-le. În final, aceste baghete cu măsline oferă un adevărat răsfăț atunci când sunt rupte cât sunt încă fierbinți și servite cu unt sărat, de exemplu. Rețeta e simplu de pregătit.
Ingrediente pentru 3 baghete cu măsline
500 g făină
350 ml apă călduță
10 g drojdie
5 g zahăr
10 g sare
50 g măsline fără sâmburi, tocate (ideal e să aveți mai multe sortimente)
Opțional: ulei de măsline și făină pentru pudrat, dar și frunze de mirodenii
View this post on Instagram
Mod de preparare
Într-un bol, combinați apa călduță, drojdia, zahărul și făina, amestecând până obțineți un aluat moale, ușor lipicios, dar omogen. Acoperiți vasul în care ați preparat amestecul și lăsați aluatul să crească timp de 30 de minute. Adăugați apoi sarea și măslinele, eventual și câteva frunze de rozmarin sau cimbru, apoi frământați ușor pentru 2 – 3 minute. Nu trebuie să frământați mai mult.
Acoperiți vasul cu aluatul din nou și lăsați la dospit pentru o oră. Între timp, preîncălziți cuptorul la 190 – 200°C, cu căldură sus și jos și ventilator pornit (dacă aveți astfel de opțini). Pe o suprafață unsă cu ulei de măsline, împărțiți aluatul în 3 părți egale. Presărați făină și formați 3 baghete, fără să vă stresați să fie perfecte, rulându-le pe lungime.
Pulverizați puțin ulei de măsline peste ele, acoperiți și lăsați-le să mai dospească 30 de minute pe hârtie de copt, direct în tavă. Coaceți baghetele timp de 25 – 30 de minute sau până când devin aurii-maronii și crocante. Lăsați-le apoi să se răcească 10 – 15 minute înainte de a le tăia.
Sursa: Instagram / @demancare
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook