Aceste chiftele sunt perfecte. Sfecla roșie și ierburile din aceste chifteluțe sănătoase sunt absolut delicioase.
Ingrediente pentru chiftele de sfeclă cu brânză de capră
Chiftele: 250 g (2 căni) de sfeclă roșie decojită, curățată și mărunțită fin
3 ouă mici/2 mari
1/3 ceașcă de pătrunjel tocat fin și împachetat (doar frunzele)
1/3 ceașcă de mentă tocată mărunt, împachetată (doar frunzele)
200 g de brânză de capră sau feta
1 linguriță de chimen de grup
1 lingură de coajă de lămâie
2 linguri de făină de nucă de cocos
Sos opțional: 2/3 cană de iaurt la alegere
1 lingură de suc de lămâie
½ castravete, ras foarte fin
puțin ardei iute afumat
Pentru servire: frunze de salată,
felii de castravete
murături
View this post on Instagram
Mod de preparare
Dacă nu ați făcut-o deja, spălați-vă produsele. Tăiați rădăcina sfeclei și și curățați-o de coajă. Radeți sfecla roșie folosind găurile mai fine de pe răzătoare. Îndepărtați frunzele de la ierburi și tăiați-le mărunt, apoi puneți-le într-o cană de măsurat. Așezați sfecla roșie peste o sită fină și lăsați-o 2 – 3 minute pentru a stoarce tot excesul de suc. Acest lucru va face frigăruile mai crocan
Adăugați sfecla într-un castron mare de amestecare cu toate ingredientele rămase. Amestecați bine până când se pătrund bine devenind un amestec roșu intens și uniform.
Se încălzește o tigaie la foc mediu. Odată încinsă, adăugați 1 lingură de ulei de cocos și încălziți timp de 30 de secunde. Adăugați amestecul de sfeclă roșie în măsuri de ¼ de cană, strivind fiecare chifteluță astfel încât să aibă o grosime de 1 – 2 cm. Prăjiți timp de 5 minute, apoi întoarceți și prăjiți cealaltă parte timp de 5 minute. Repetați până când tot amestecul a fost gătit.
Între timp, se amestecă toate ingredientele pentru sos într-un castron. Savurați chifteluțele cât sunt încă calde, cu sos și acoperite cu castraveți, murături sau verdețuriSursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook