Rețetă de salată cu sfeclă roșie, feta și portocale. Nu doar că e delcioasă, dar e balsam pentru ficat

Rețetă de salată cu sfeclă roșie, feta și portocale. Nu doar că e delcioasă, dar e balsam pentru ficat
O salată de crudități  în care adăugăm și un fruct exotic, e mereu o idee bună pentru o masă sănătoasă.

Cu atât mai mult vă recomandăm această rețetă de salată cu sfeclă roșie, feta și portocale, în sezonul rece. Toamna, organismul se resimte de la schimbarea anotimpurilor, iar perioada cu temperaturi scăzute în reduce imunitatea. Cruditățile din această salată oferă exact acel boost de energie și vitamine de care corpul are nevoie pentru a se pregăti de iarnă. În plus, pentru a prepara această rețetă, găsiți ingredientele în orice anotimp al anului, inclusiv iarna.

Sfecla roșie conține un complex de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru echilibrul organismului nostru: vitamina A, B și C, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, iod, mangan, fier și sulf. Betacianina din componența sfeclei previne și chiar tratează cancerul.

Aceasta protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. În plus, aminoacizii din sfecla roșie dețin un rol important pentru dezvoltarea și menținerea țesutului muscular. De asemenea, contribuie la stabilizarea nivelului glicemiei, în cazul diabetului de tip I sau II, iar iodul din componență sfeclei are un efect benefic pentru funcționarea glandei tiroide.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FOOD MADE FOR SHARING (@gayanefood)

Ingrediente pentru salată cu sfeclă roșie, feta și portocale

* 500 g sfeclă roșie fiartă, tăiată în felii

* 2 portocale

* 150 g de feta, tăiată în cuburi

* 1/2 ceapă roșie, tocată mărunt

* 1 lingură de arpagic tocat

* O mână de frunze de spanac

* 30 ml ulei de măsline

* 1 linguriță de miere

* Sare și piper

Mod de preparare

Se curăță portocalele de coajă, asigurându-ne că se îndepărtează tot miezul alb. Se taie în rondele subțiri cu un cuțit ascuțit, îndepărtând sâmburii, și se așază pe o farfurie. Se adaugă sfecla, feta, ceapa și arpagicul. Între timp, bateți uleiul de măsline cu mierea. Asezonați dressingul după gust, cu sare și piper. Se combină cu legumele și se amestecă bine. Acoperiți cu frunze de spanac. Adăugați nuci prăjite, dacă preferați.

Sursa: Instagram