Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de ciorbă de miel a la grec. Este delicioasă!

Rețetă de ciorbă de miel a la grec. Este delicioasă!
Ciorba de miel este unul dintre preparatele tradiționale de Paște și poate fi preparată în mai multe moduri: ciorbă de miel a la grec, ciorbă de miel acrită cu lămâie, zeamă de varză sau borș. 

Ciorba de miel a la grec este unul dintre preparatele tradiționale de Paște care nu ar trebui să lipsească de pe masa de sărbătoare. Are o savoare aparte.

Ingrediente pentru ciorbă de miel a la grec

1 kg carne de miel cu os, 6 legături de ceapă verde, 1 legătură mare de mărar, 150 g orez, 2, lămâi mari sau borș după gust, 3 ouă, 3 tije de țelină apio, sare piper

Ciorba de miel a la grec – Preparare

Pentru ciorba de miel a la grec, spălați bine carnea de miel și tăiați-o în bucăți, apoi puneți-o la fiert în 3 litri de apă clocotită. Luați spumă care se formează până când nu se mai adună deloc deasupra. Dați focul mic, acoperiți parțial oala și lăsați să fiarbă cam o oră.

Dacă faceți ciorbă cu măruntaie, acestea se scot după ce au fiert și se tăie bucăți, iar supă se strecoară. Dacă folosiți, alte bucăți de carne, le lăsați așa cum sunt. Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o bucățele. Puneți-o în supă, împreună cu mărarul (spălat și mărunțit).

Lăsați câteva minute, după care adăugați orezul spălat și scurs. Când orezul a fiert, potriviți supă de sare. Opriți focul. Bateți ouăle într-un castron, împreună cu sucul de la cele trei lămâi. Luați din supa fierbinte câte un polonic și înglobați-o, treptat, în amestecul de ouă și suc de lămâie. Procedați așa până când amestecul ajunge la o temperatură apropiată de cea din oală. Turnați încet, înapoi în oală, sosul.

Dacă ați avut grijă să opriți focul și ați înglobat încet supă fierbinte, ouăle nu se vor ”coace”, iar ciorbă va căpăta o uniformă culoare albă. Serviți ciorba cu puțin piper râșnit deasupra.

Sursa : Chefi la cuțite

Pască cu aluat fraged de ciocolată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre