Cele mai bune rețete de ouă umplute

Cele mai bune rețete de ouă umplute
Ouăle umplute sunt un real deliciu și pot fi gătite sub diverse combinații de ingrediente, cu pate, muștar, maioneză, cu ton sau alte tipuri de pește sau cu ciuperci. Secretul obținerii lor sunt ouăle de casă.

Pentru a prepara cele mai bune rețete de ouă umplute e important ca acestea să fie provenite de la găini crescute în curte și hrănite natural, pentru un gust desăvârșit.

Ouă umplute cu ton  – ingrediente:

6 ouă fierte tare, o conservă de ton în ulei, 3 linguri ceapă tocată foarte fin, 2 căţei de usturoi pisaţi, o linguriţă muştar clasic, 3 linguri maioneză, sare şi piper după gust

Mod de preparare: Fierbeţi ouăle în apă cu sare, minim 10 minte ca să vă asiguraţi că albuşul şi gălbenuşul sunt tari. Tăiaţi apoi oul în jumătate, puneţi albuşurile de-o parte şi gălbenuşurile într-un alt bol. Farmitati gălbenuşurile cu furculiţa, adăugaţi tonul scurs de ulei şi restul ingredientelor.

Amestecaţi totul foarte bine. Dacă umpleţi ouăle cu linguriţa, umplutură nu e musai să fie foarte fină, dacă însă umpleţi ouăle cu şpriţul, e bine să o daţi prin blender, pentru a fi cât mai fină. Umpleţi ouăle şi aşezaţi-le pe platou, peste sos. Pentru sos am amestecat ½ cană de maioneză cu jumatate cană de iaurt.

Ouă umplute cu ciuperci – ingrediente

6 ouă, 200 g ciuperci din conservă, 1 ceapă verde, 1 lingură mare cu unt, pătrunjel verde, caşcaval ras, 2 linguri maioneză, sare, piper, 1 căţel usturoi, 1 lingură unt pentru prăjit

Mod de preparare: Fierbem ouăle astfel încât să fie tari. Le lăsăm să răcească. În acest timp călim ciupercile tocate într-o lingură de ulei, în care am călit puţin un căţel de usturoi înainte(doar cât să dea puţină aroma uleiului).

Lăsăm ciupercile să se răcească, apoi le amestecăm cu gălbenuşurile ouălelor pe care le-am curăţat de coajă şi le-am tăiat pe lungime, puţină ceapă verde tocată, 1 lingura unt, caşcaval râs, maioneză. sare, piper. Frecam bine compoziţia până se omogezizeaza. Umplem ouăle apoi le decoram cu maioneză şi frunze de pătrunjel. Le punem la frigider câteva ore înainte să servim.

Ouă umplute cu pate, maioneză și muștar – ingrediente

5 ouă, 1 cutie mică de pateu, 2 linguri maioneză, 2 linguri muștar, măsline, morcov, gogoșari, mărar

Mod de preparare:  Se fierb ouăle și când sunt gata se țin puțin în apă rece pentru a se curăța mai ușor.Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei când se pun la fiert ,altfel există riscul să se crape coaja. Se taie un căpăcel în partea mai lată a oului și se scot cu grijă gălbenușurile.

Se fărâmițează gălbenușurile cu o furculiță și se adaugă pateul, maioneza și muștarul. Pateul trebuie să fie la temperatura camerei ca să se încorporeze bine în compoziție. Se freacă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziția și se adaugă sare și piper după gust. Se umplu ouăle cu compoziția obținută și se dau puțin la rece.

Sursa: Chefi la cuțite

Martin Scorsese e viral pe Tik Tok. Ce a făcut, alături de fiica sa