Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România, astfel că prețurile la restaurantul său nu sunt deloc de neglijat. Însă pentru cei ce nu vor sau nu au timp să gătească de Paște, dar vor să impresioneze invitații, restaurantul lui Scărlătescu poate fi o variantă de comandă.
Astfel, o oală de ciorbă de 2,4 kg de ciorbă de miel la restaurantul lui Scărlătescu costă 117 lei, în timp de 1 kg de friptură de miel costă aproximativ 200 lei. Cei ce vor să aibă sarmale pe masa de Paște trebuie să scoată din buzunar 137 de lei pentru 137 de bucăți. În ceea ce privește pasca și cozonacul, acestea vin la pachet și costă 200 de lei. Pentru cei ce totuși aleg să pregătească cozonacul în casă, iată rețeta lui chef Scărlătescu.
Ingrediente:
- 1 kg făină;
- 450 ml lapte;
- 200 g rahat;
- 500 g nucă;
- 250 g zahăr;
- 1 păstaie vanilie;
- 300 g unt;
- 150 g ciocolată;
- 30 g portocală confiată;
- 30 g coajă de lămâie;
- 5 ouă proaspete;
- 60 g drojdie.
Mod de preparare:
Într-un bol înalt, amestecați cele 60 de grame de drojdie cu 100 mililitri de lapte. Puneți și 3 linguri de făină, o linguriță de zahăr. Amestecați până când compoziția se omogenizează. Lăsați aluatul la dospit până se face dublu, poate dura chiar și o oră.
Puneți într-o oală laptele la foc, zahărul, păstaia de vanilie până când zahărul se topește. Mai aveți nevoie de un recipient în care amestecați gălbenușurile cu un praf de sare. Treptat, adăugați făina, în timp ce mestecați, dar și lapte, până se topește totul. Adăugați unt, bucățele de portocală, coaja rasă de la o lămâie.
La umplutură folosiți ciocolată topită
Umplutura se face din ciocolată topită, nuci mărunțite și rahat. Se amestecă bine ingredientele, se pun pe aluat, apoi se rulează și se împletesc. După ce îl puneți în forme, îl ungeți cu ou și puteți presăra și zahăr.
Rezultatul se pune la cuptor circa două ore, la 160 de grade. Temperatura ar trebui să fie setată la 140 de grade treptat, pe măsură ce se coace.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook