Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola

Rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola
Pentru iubitorii preparatelor cu pește, o minunată și interesantă rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani.

Dacă sunteți consumatori de preparate cu pește, neapărat ă încercați această Rețetă de dorada la cuptor cu pesto de rucola, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani. Este delicioasă, după cum au declarat îndrăgiții matinali și are o combinație interesantă de ingrediente. Peștele se marinează cu un delicios sos pesto de rucola și se prepară la cuptor, în crustă din acest pesto.

Ingrediente pentru dorada la cuptor cu pesto de rucola

1 pește dorada

250 gr rucola

150 ml ulei de măsline

zeama de la 1 lămâie

zeama de la 1 lime

2 linguri muștar franțuzesc

sare și piper

fulgi de chili

3 fire de ceapă verde

3 căței de usturoi

Mod de preparare

Interesant la această rețetă este sosul de rucola cu gust ușor acrișor și ușor amărui. În rest, modul de preparare este simplu, doar necesită puțin timp peștele pentru a se odihni la rece, în marinadă.

Cum se prepară marinada de sos pesto pentru dorada

Se spală bine frunzele de salată rucola și se pun în recipientul unui blender electric. Se adaugă ceapa verde tocată și usturoiul curățat și tocat. Apoi se adaugă, pe rând toate celelalte ingrediente: uleiul de măsline, zeama de lămâie și de lime, puțină coajă de lămâie și lime, muștarul, sare și piper și puțin chili uscat. Se procesează bine cu blenderul și se transformă într-o pastă verde și delicioasă.

Cum se pregătește peștele dorada la cuptor în crustă de pesto

Se ia un vas de yena, sau un vas termorezistent și se așază peștele în el. Dorada se crestează din loc în loc pe partea de deasupra. Peste pește se toarnă sosul pesto de rucola și se dă vasul la rece pentru cel puțin o oră. Se urmărește ca peștele să fie bine acoperit de sos, chiar și la interior.

După acest interval, se dă vasul cu dorada în crustă de sos pesto la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute. Peștele va ieși foarte fraged și foarte aromat de la crusta interesantă din sos pesto de rucola.

Sursa foto: Pixabay

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre