Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta de duminică: Tiramisu cu banane, o combinație perfectă

Rețeta de duminică: Tiramisu cu banane, o combinație perfectă
Se potrivesc foarte bine bananele cu gustul minunat al cafelei și crema catifelată de mascarpone. Asta spune Cristian Borod, creatorul video din spatele contului Bucătar maniac. Și îl credem.

Este foarte simplu de făcut acest tiramisu cu banane, după rețeta originală, dar fără frișcă. „Se prepară la fel de repede cum dispare din farfurie și se poate face și child friendly dacă în loc de cafea folosiți Inka sau cafea decofeinizată.
Merge perfect și cu zmeură, cireșe, vișine sau cireșe amare, rețete pe care le găsiți deja pe pagina mea. Urmează și alte combinații faine, de exemplu cu mandarine. Rămâneți aproape”, transmite creatorul de conținut, pe contul său de Instagram.

Ingrediente pentru tiramisu cu banane

4 gălbenușuri de ou
200 ml cafea espresso neîndulcită
15-18 pișcoturi
500 g cremă mascarpone
70 g zahăr ( praf sau tos)
1 linguriță extract vanilie (sau un plic zahăr vanilat)
1 linguriță cacao
2 banane

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristian Borod (@bucatarmaniac)

Mod de preparare Tiramisu cu banane

Pregătim 200 de ml de cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare. Mixăm gălbenușurile de ou cu zahărul la viteză medie, până când acesta din urmă se topește și compoziția se deschide la culoare. Pentru detalii, vă recomandăm să urmăriți clipul video. Adăugăm în cremă toată cantitatea de mascarpone și mixăm la viteza cea mai mică, doar atât cât să se omogenizeze compoziția.

Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă absorb prea multă cafea, apoi le așezăm într-un strat într-un vas. (tavă, caserolă etc.). Așezăm deasupra o treime din crema de mascarpone, felii de banane și încă o treime din cremă. Adăugăm încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi restul de cremă, iar la final pudrăm cu cacao. Se lasă cel puțin 2 ore la frigider și se servește rece.

Sursa: Instagram / Bucătar maniac

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre