Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de iahnie de fasole cu carne de porc

Rețetă de iahnie de fasole cu carne de porc
Chef Nicolai Tand prezintă o rețetă tradițională de iahnie de fasole, reinterpretată cu arome speciale sărbătorilor. Este o rețetă sățioasă, cu adevărat specială.

Iahnie de fasole cu carne de porc, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani, este un fel de mâncare ideal pentru o zi în care nu vreți să numărați caloriile și în care vă amintiți de bucatele tradiționale. E, putem spune, o amintire din vacanțele plăcute petrecute la bunici.

Nicolai Tand are un mod deosebit de preparare a mâncării de fasole cu carne de porc. Mai întâi pregătește separat ingredientele, apoi le reunește în același vas și le definitivează gustul la cuptor. Cu siguranță va ieși o nebunie de preparat tradițional, perfect pentru așa mare sărbătoare.

Ingrediente pentru Iahnie de fasole cu carne de porc

1 kg fasole albă cu bob mare, 1 ceapă + 3 cuișoare, praz, pătrunjel, 2 foi de dafin, 1 morcov, 150 gr șorici de porc, 1 lingură untură de porc, 2-3 căței de usturoi, sare

Pentru sos de ceapă cu carne: 1 kg spată de porc, untură de porc, ceapă roșie și albă, paprika, pastă de roșii, cârnați de casă, bacon afumat

Mod de preparare pentru Iahnie de fasole cu carne de porc

Preparare fasolea. Fasolea bine spălată se fierbe în 2-3 ape pentru a elimina din substanțele dăunătoare digestiei. Apoi se pune la fiert în multă apă. Se adaugă o ceapă curățată și lăsată întreagă, dar se înfig în ea 3 cuișoare. Se mai adaugă un morcov curățat, buchetul garni confecționat dintr-o bucată mică de praz, tăiată transversal și legată apoi cu câteva fiere de pătrunjel și 2 foi de dafin.

O lingură de untură se amestecă cu 2-3 căței de usturoi pisați și se adaugă în vasul cu fasole pentru un plus de aromă și unsoare.

Preparare sos de ceapă și carne. Carnea de porc se taie în bucăți mai mici și se pune la prăjit în untură topită. Se lasă să se pătrundă bine. Apoi se scurge din grăsime și se adaugă ceapa tocată mărunt și bacon tăiat în cuburi mici. Se amestecă până ceapa își schimbă culoarea. Apoi se adaugă din supa de la fasole, paprika și pastă de roșii și se mai lasă să fiarbă pentru a se întrepătrunde bine gusturile.

Cârnații se dau la cuptor cu puțină grăsime și puțină apă și se lasă până se rumenesc bine. După ce fasolea este bine fiartă, se scurge și se transferă într-un vas termorezistent în care se adaugă și cârnații și sosul de ceapă cu carnea. Se dă vasul cu iahnie de fasole cu carne de porc la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se poate servi cu pâine de casă, rumenă și gustoasă.

Sursa: Chefi la cuțite

Exclusiv. Cum arată femeia care l-a făcut cel mai invidiat tătic pe Codin Maticiuc. Imaginile spun totul

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre