Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de Ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați

Rețetă de Ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați
Cine spune că multe ouă fierte puteți mânca doar de Paști? Încercați această rețetă de ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați și una din gustările de peste zi vă e asigurată.

Ouăle fierte se pot umple cu diverse ingrediente, cum ar fi o pastă de ciuperci, un pate, un amestec de crudități, sau ce preferă fiecare, rezultatul va fi reușit în orice combinație alegeți.

Ingrediente pentru Ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați

6 ouă fierte tari, 2 ouă crude, 300 g file de ton în ulei, 1 lingură cremă de brânză, sare, piper, zeamă de lămâie, 1/2 legătură de pătrunjel verde, 100 g făină, 150 g pesmet, ulei pentru prăjit (pentru ouă); 3 castraveți murați, 1 cățel de usturoi, 200 g iaurt cremos, zeamă de lămâie, 1 lingură cremă de brânză, sare, piper alb, 1/2 legătură de pătrunjel verde (pentru sos de iaurt cu castraveți murați)

Preparare Ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați

Curățăm ouăle fierte, le tăiem în jumătăți, transversal și separăm gălbenușurile de albușuri. Desfacem conservele de ton, scurgem uleiul, iar fileul de ton îl stropim cu zeamă de lămâie. Adăugăm și crema de brânză peste el.

Spălăm pătrunjelul și îl tocăm mărunt. Amestecăm gălbenușurile cu tonul, crema de brânză și pătrunjelul tocat, rezultând o pastă pe care o asezonăm cu sare, piper și zeamă de lămâie, după gust. Cu această pastă umplem jumătățile de albușuri, lipindu-le două câte două și formând din nou, oul întreg.

Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper, punem într-un bol făina și în altul pesmetul. Trecem ouăle umplute prin făină, apoi prin ouăle crude bine bătute, iar la final prin pesmet și le prăjim în ulei încins, la foc iute. Apoi le scoatem pe prosoape de hârtie, absorbante. Din compoziția cu ton rămasă, modelăm chiftele pe care le trecem ca și pe ouă prin făină, ouă bătute și pesmet și le prăjim până sunt bine rumenite. Le scoatem și pe acestea pe prosoape absorbante.

Pentru sosul de iaurt cu castraveți, tăiem castraveții în bucăți mai mici și îi punem în recipientul blenderului. Adăugăm un cățel de usturoi răzuit, frunze de pătrunjel tocate, crema de brânză și iaurtul. Pornim blenderul și transformăm ingredientele într-un sos omogen. Asezonăm sosul de iaurt și castraveți murați cu sare și piper alb, după gust.

Servim delicioasele ouă pane cu sos de iaurt și castraveți murați, calde sau reci, după preferințe.

Sursa: Chefi la cuțite

Alin Oprea o acuză pe Larisa că era implicată în afaceri deocheate

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre